Notícia

El raper Pablo Hasel a l’Audiència Nacional: 'Si fos un feixista que desitja la mort dels catalans, no estaria aquí'

Assegura que les seves cançons relaten 'fets objectius' que han aparegut publicats també a tots els mitjans de comunicació

El raper Pablo Rivadulla (Pablo Haselha assegurat aquest dijous durant el seu judici a l’Audiència Nacional que ell es limita a exposar a les seves cançons i twits “fets objectius” que considera “injustos” i a defensar “drets democràtics”.

Hasel, que ha apuntat que el judici demostra que no es respecta la llibertat d’expressió a l’Estat, ha defensat les seves manifestacions sobre la monarquia, la policia i l’Estat, i ha justificat que expressi el seu suport a membres dels GRAPO i ETA que considera referents com a “comunista”.

“Per a mi són exemples de resistència, i això no canviarà encara que em condemnin a presó”, ha sentenciat. També ha afirmat que els límits a la llibertat d’expressió sempre s’imposen als mateixos perquè “si fos un feixista que desitja bombes a catalans, homosexuals o immigrants no estaria aquí assegut”.

La Fiscalia demana per a ell dos anys i nou mesos de presó i una multa de 40.500 euros per delictes d’enaltiment del terrorisme i de calumnies i injuries contra la Corona i les institucions de l’Estat. L’acusa pel contingut de 62 missatges de Twitter i una cançó publicats entre 2014 i 2016. Hasel ja va ser condemnat per enaltiment del Terrorisme el 2014 i podria afrontar cinc anys de presó en cas de no pagar la multa.

Hasel no s’ha retractat del contingut de les seves publicacions i ha criticat que es pretengui condemnar-lo per relatar amb les seves cançons i missatges fets que són públics. Per aquest motiu, i respecte als seus apel·latius al rei emèrit (a qui titlla de ‘borratxo tirà’ i ‘capo mafiós) ha afirmat que “mig país pensa el mateix”

“Jo els acuso amb aquesta apel·latius perquè hi ha nombroses proves que els diners públics han silenciat festes i amants com Bárbara Rei, i a mi per relatar això se’m demana presó”, ha afirmat. Segons el raper, les seves cançons relaten “fets objectius” que han aparegut publicats també a tots els mitjans de comunicació en els últims anys, com es demostra simplement teclejant “Joan Carles de Borbó a Google”.

Respecte als membres de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat, als que defineix com a “mercenaris i assassins”, Hasel ha recordat els assassinats al Carajal de 15 immigrants. “Hi ha proves i nombroses acusacions”, ha dit, i “el propi Tribunal Europeu dels Drets Humans ha assenyalat l’Estat per no investigar les tortures”.


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Novetats

Fòrums

  • 9.224.715 missatges
  • 218.574 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat