Notícia

El món excursionista es mobilitza per mantenir viva la flama de la tomba de Pompeu Fabra

Es tracta de la 49a edició d'aquest acte que recorda la ruta de l'exili del lingüista català des de l'any 1968

L'any 1968, amb motiu del centenari del naixement de Pompeu Fabra, l'excursionisme català va organitzar un acte reivindicatiu que consistia a encendre una flama a la seva tomba, a Prada de Conflent, a la Catalunya Nord, i dur-la fins a la basílica de Montserrat, on romandria viva la resta de l'any. Des de llavors, l'acte s'ha repetit cada any i aquest divendres arribarà a la seva 49a edició.

En aquesta ocasió, serà el centre excursionista de Sant Feliu de Codines qui liderarà l'acte, que recorda la ruta de l'exili del lingüista català que va refugiar-se a Prada de Conflent, com el violoncelista Pau Casals. A més, enguany, la commemoració coincideix amb el 150è aniversari del naixement de Pompeu Fabra i dels 100 anys de la publicació de la Gramàtica catalana normativa.

Serà el proper divendres quan s'iniciaran els actes de la 49a Renovació de la Flama de la Llengua Catalana amb una xerrada sota el títol "La ruta cap a l'exili" que tindrà lloc a les 19.30h a la Biblioteca municipal Joan Petit i Aguilar de Sant Feliu de Codines. L'endemà, a les 7 del matí, l'excursionisme català iniciarà la "Ruta cap a l'Exili" que arribarà a Prada al vespre, i diumenge hi haurà la "Renovació de la Flama de la Llengua Catalana" davant la tomba de Pompeu Fabra i s'iniciarà el trajecte cap a Montserrat. 

 


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Novetats

Fòrums

  • 9.225.123 missatges
  • 218.590 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat