Notícia

L'Aragó crea un Consell Assessor per a l’Ensenyament de la Història per supervisar els llibres de text

La decisió arriba després de la polèmica retirada del terme ‘corona catalano-aragonesa’ de dos materials escolars

El Consell de Govern d'Aragó ha aprovat aquest dimarts el decret pel qual es crea i regula el Consell Assessor per a l'Ensenyament de la Història, que "vetllarà per la veracitat dels continguts relacionats amb la història, i en particular de la història d'Aragó, que es difonguin en l'àmbit de l'educació no universitària, així com en altres fòrums socials".

El Departament d'Educació, Cultura i Esport del govern d'Aragó ha elaborat un decret per constituir aquest òrgan col·legiat i consultiu, que estarà constituït per experts reconeguts en l'àmbit acadèmic. Se centrarà especialment en els continguts curriculars que s'aprovin a les comunitats autònomes, publicacions i materials digitals i assessorarà sobre documentació relacionada amb el patrimoni d'Aragó.

La decisió arriba després de la polèmica retirada del terme ‘corona catalano-aragonesa’ dels llibres de text d''Història d'Espanya' de 2n de Batxillerat, de l'editorial Santillana, i 'Literatura Universal', de l'editorial Casals.

El Govern aragonès recorda que l'Estatut d'Autonomia d'Aragó estableix que els poders públics promouran la conservació, coneixement i difusió del patrimoni cultural, històric i artístic d'Aragó, la seva recuperació i enriquiment.

D'altra banda, es considera que la neutralitat de l'educació i la veracitat i independència dels coneixements que es transmeten als alumnes són "fonamentals" en la creació d'una societat "plural i amb capacitat crítica" i que la utilització interessada dels coneixements que es transmeten als alumnes, així com els que es publiquen, "constitueix un risc per a la societat en el seu conjunt, que veu alterada la seva història comuna, així com alguns dels pilars en els quals es fonamenta".

El Consell Assessor per a l'Ensenyament de la Història estarà compost pel director general competent en matèria d'ordenació curricular, dues vocals a proposta de la Universitat de Saragossa i tres vocals proposats pel Departament d'Educació, Cultura i Esport d'entre professionals de l'àmbit de la història i la cultura aragonesa, de reconegut prestigi en l'àmbit acadèmic. Els vocals elegiran, d'entre els membres, el president del Consell. Els membres seran nomenats per un període de quatre anys. 

Les funcions d'aquest Consell Assessor seran assessorar el Departament en la creació de material curricular; emetre informes sobre continguts curriculars que es publiquin i afectin a la història d'Aragó o a la docència de la història d'Aragó; emetre propostes sobre modificacions curriculars, i aquelles altres vinculades a continguts relatius a la història aragonesa en els àmbits educatiu, cultural i patrimonial. El decret de creació d'aquest Consell entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació en el Butlletí Oficial d'Aragó.


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.283.551 missatges
  • 220.619 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat