Notícia

Oltra creu que a Catalunya cal 'una acció política de maduresa que ni un costat ni altre han tingut'

La vicepresidenta del govern valencià aposta per un 'patriotisme de la gent' basat en la recuperació del sistema públic de protecció social com a part de la identitat valenciana

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat Valenciana, Mònica Oltra, ha dit aquest dimarts que Catalunya es troba "en un atzucac" i que el que necessita és "una acció política de maduresa que ni un costat ni altre han tingut". Oltra ha fet aquestes declaracions a preguntes dels mitjans després de la seva intervenció al Fòrum Nova Economia a València. La vicepresidenta i portaveu del Consell ha afegit que el govern espanyol "té un problema territorial que no només és Catalunya" recordant les manifestacions en favor d'un millor finançament a València, per millors connexions ferroviàries a Extremadura o pel soterrament del tren a Múrcia.

"El que s'ha evidenciat amb el procés és que el govern d'Espanya és un problema per a Espanya i un fracàs i que governa Catalunya amb quatre diputats, la qual cosa és una anomalia democràtica", ha dit Oltra, remarcant que l'aplicació del 155 és "una anomalia" que ha de tenir un "termini polític". 

Durant el seu discurs, la vicepresidenta Mónica Oltra, ha defensat el "patriotisme de la gent", basat en la recuperació del sistema públic de protecció social com a part de la identitat valenciana. Oltra ha dit que "vivim una època on les banderes serveixen per amagar o retallar drets i la pàtria emmascara a les persones, on la testosterona substitueix el diàleg i els patriotismes èpics substitueixen les identitats cíviques". 

En contraposició ha afegit que el govern valencià aposta per fer "de la recuperació i normativització dels drets socials una bandera de justícia", i un" element identitari dels valencians i de les valencianes". 
 


Opina

Configuració
 • Roderic 16.905 14 101 👍 8.237
  Colaueja.
  • Gínjol 16.036 3 113 👍 6.355
     En un context valencià es limita a ser prudent i realista.
     Crec que ho fa bé.

     Cada part dels PPCC s'ha de traure les castanyes del foc segons el propi ritme, els valencians no podem anar al ritme que els principatins.
     Som autònoms: no hi ha més opció realista.
   • Joanot47 1.806 2 896 👍 430
    Sí... el ritme de la desfeta i l'espanyolització... Fa tan sols 100 anys, els valencians hi haurien eixit al carrer a donar suport a Catalunya, encara que fos per l'antiga solidaritat. Hui, la calma dels cementeris... i això que som un bon grapat de gent que eixiria. Això passa perquè els que podrien practicar el lideratge són a casa, massa madurs, massa vells, i la joventut és frenada per la 'real politik'. Els valencians d'esquerra nacionalista amb càrrecs podrien tenir algun gest de defensa i apropament a Catalunya almenys parcialment en les seus reivindicacions amb noms i cognoms, idees i símbols: no pot ser que els estiguen escanyant i València no responga. Clavar-li una miqueta de pressió al PP patri i al de Madrid podria fer-los afluixar, que no és el cas.
    Però sí crec que té raó en el que diu, i en el fons pense que el context valencià és diferent... També com diu ella que els drets socials s'han anat perdent de vista... I si interpretes les seues paraules correctament, hi ha una certa critica a Madrid i un cert suport a Barcelona, com no podia ser menys; però no és suficient.
    • Gínjol 16.036 3 113 👍 6.355
       La pressió al PP (i C's i Psoe) s'ha de clavar per temes valencians, que són els qui entén l'electorat valencià.
       
       Si Compromís els clavara per temes del Principat, sense mass mèdia propis, el resultat fóra una escabetxina mediàtica i després electoral, un risc que no es poden permetre.
       Compromís no pot ficar-se en un fangar del qual li siga molt difícil eixir en acabant.

       I conste que no sóc de Compromís, però els comprenc.

       Els qui aneu de radicals sempre critiqueu a tots i no sou capaços d'afaiçonar cap alternativa viable.

       Digues què faries o què fas tu o què proposes, i així sabrem més de què parles.
 • Menphis 46.343 11 11 👍 2.328
  Jo a l'Oltra li diria que es preocupés del País Valencià, que prou feina té. I que parli dels dirigents d'altres territoris amb més respecte i distància, com li pertoca sobretot pel càrrec que ocupa. Potser que llegeixi algun manual de diplomàcia.
 • torraina_infernal 37.816 11 17 👍 22.805
  El fàstic que fan els equidistants no té límit.

  També diu el mateix quan un pedòfil viola a un nen o un home apallissa a una dona?

  Desgraciada.
 • grava 3.084 1 640 👍 4.642
  La llengua d'un mal veí pica més que un escorpí
  • Gínjol 16.036 3 113 👍 6.355
     Exagereu.
     Ho analitzeu des d'una perspectiva exclusivament principatina, sense tindre en comptes que al PV les coses són molt distintes.
     Compromís fa el que pot: no pot arriscar-se a perdre vots i la Generalitat Valenciana, per tant, ha d'anar amb mil ulls quan parla de Catalunya, ja que no hi ha mass mèdia valencianistes.
   • Joanot47 1.806 2 896 👍 430
    Té tota la raó. Oltra, que prometia, ha anat cap al conservadorisme. El seu progressisme només es veu en temes de gènere i d'immigrants, que està bé, però no és suficient. Ja sé que tenen la Generalitat feta miques després del pas del PP, però no és anat-se cap a la dreta, dient opinions conservadores o blaveres, com augmentaran els vots. Els cal crear opinió, i en qualsevol cas opinar contra els catalans ajuda a fomentar l'espanyolisme. És possible que tinga a veure amb el tema del finançament, però aquest no és el camí de la dignitat, que és primer que res. Mónica torna a equivocar-se. La seua base política no opina aquestes coses ni de bon tros... Es comporta com Felipe González, quan parlava a favor de certes coses i en feia unes altres contràries. Mal camí per als valencians...
 • grava 3.084 1 640 👍 4.642
  Diu exactament el mateix que poden dir els Comuns o Iniciativa aquí, i se li respon de la mateixa manera. Tampoc ningú l'obliga a donar consells. Però vaja, amb el temps potser -potser- es veurà si era obligació o devoció. Val a dir que nosaltres hem tingut desagradables sorpreses amb aquesta esquerra.
 • Joanot47 1.806 2 896 👍 430
  Molt opinar de Catalunya -que està bé- però ací de forment ni un gra... La darrera, concedir el Premi Manuel Broseta a Societat Civil Catalana, una organització espanyolista creada per l'extrema dreta. Hi ha premis que els crea el diable i els carrega Satanàs...
Publicitat
Publicitat

Novetats

Fòrums

 • 9.224.374 missatges
 • 218.561 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat