Publicitat

Notícia

Una llei del president Montilla permetria la presidència de Puigdemont a l'exili

El conseller Turull recorda en una piulada que una normativa catalana especifica l'ús de mitjans telemàtics perquè el govern compleixi les seves funcions

El debat sobre la possibilitat d'investir Puigdemont a través del vot telemàtic segueix aixecant polseguera. Aquest matí, el conseller Jordi Turull ha alimentat la polèmica recordant, en una piulada, que ja hi ha una llei que permet l'exerci del govern per vies telemàtiques -el que suposa un precedent important a tenir en compte. El conseller i diputat electe de Junts per Catalunya ha explicat que la Llei 13/2008, aprovada pel parlament de Catalunya i promoguda pel llavors president José Montilla, contempla l'ús de mitjans telemàtics perquè el govern pugui exercir el seu mandat. 

Segons l'article 35 d'aquest text legislatiu, l'executiu català pot utilitzar les "xarxes de comunicacions o qualsevol altre mitjà telemàtic" per al compliment "de llurs funcions". El mateix article especifica que els mecanismes emprats han de "garantir la identitat de les persones que emeten i reben les comunicacions" i, alhora, han de permetre "l'autenticitat dels missatges, les informacions i les manifestacions transmesos, tant verbalment com per escrit".

D'altra banda, la mateixa llei dictamina que les comunicacions del propi govern i les decisions que aquest pugui prendre s'han de poder difondre "per mitjans telemàtics". Aquest text no especifica què hauria de fer la presidència del Parlament, però sí el propi govern. 

Ara caldrà saber si els lletrats de la cambra catalana avalen la possibilitat de tirar endavant una investidura telemàtica, però el debat -també des del punt de vista legal- està servit. 


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.302.181 missatges
  • 221.335 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat