Notícia

Ximo Puig lliurarà dilluns el Premi Convivència de la Fundació Broseta a Societat Civil Catalana

L'acte de lliurament es realitzarà al Palau de la Generalitat Valenciana

El president de la Generalitat Valenciana Ximo Puig lliurarà aquest dilluns a Societat Civil Catalana el Premi Convivència que li ha concedit la Fundació Manuel Broseta per la tasca que exerceix a Catalunya, segons ha informat l'associació a través d'una convocatòria de premsa. Abans de l'acte de lliurament, el president Ximo Puig es reunirà amb el president de Societat Civil Catalana, José Rosiñol, i membres de la junta directiva de la Fundació Manuel Broseta. Posteriorment, Puig i Rosiñol intervindran en un acte on realitzaran una anàlisi de la situació que es viu a Catalunya i a l'estat espanyol, segons informa la convocatòria.

En la passada edició, el president de la Generalitat Valenciana Ximo Puig també ser l'encarregat de lliurar el premi Convivència Manuel Broseta, que va ser concedit a l'expresident del govern espanyol Felipe González. 

La Fundació Manuel Broseta, que porta el nom del jurista i polític valencià assassinat per ETA l'any 1992, en col·laboració amb l'Obra Social La Caixa, va concedir el passat 29 de novembre el 26è Premi Convivència a Societat Civil Catalana, després d'imposar-se a la resta de candidatures presentades per diferents personalitats. 

Entre les motivacions per a la seva presentació els impulsors de la candidatura remarcaven que està "al capdavant de la resistència a les iniciatives secessionistes" i que ha dut a terme "una exitosa tasca de conscienciació i mobilització ciutadana" per la convivència "entre catalans de diferents sensibilitats i orígens, entre aquests i la resta d'espanyols"

 


Opina

Configuració
 • Miquel Tarrida 3.312 8 606 👍 1.191
  La millor resposta és...

  Convocada la Coordinadora del País Valencià per la República (CPVR) per al 20-G

  Nota de premsa | 11 gener 2018 | CRIDA PER A TORNAR A COORDINAR EL MOVIMENT REPUBLICÀ VALENCIÀ
  Dotze persones vinculades al moviment republicà valencià, de distintes sensibilitats polítiques i de distintes comarques valencianes, han fet una crida a títol personal (en arxius adjunts en valencià i en castellà) a les organitzacions i col·lectius republicans valencians, així com als activistes del moviment republicà al País Valencià, per a tornar a posar de nou en marxa la Coordinadora del País Valencià per la República (CPVR) que entre l’any 2006 (coincidint amb el 75 aniversari de la II República) i el 2010, va organitzar sis manifestacions ‘Per la República’ (València, maig 2006; Alacant, abril 2007; València, abril 2008; Castelló de la Plana, maig 2009; Oriola, maig 2010); tres trens republicans (de Castelló a Alacant, abril 2007; d’Oriola a Castelló, abril 2009; de Castelló a Oriola, maig del 2010) i la Primera Convenció per la República al País Valencià el 4 de març del 2007 al Complex Municipal de la Petxina a València, amb trenta-nou entitats republicanes valencianes que varen aprovar un Manifest i una Declaració, on es reconeixien al si del moviment republicà valencià les dos propostes republicanes existents al si de la Coordinadora: l’estatal i la valenciana.
  La primera reunió per a tornar a posar en marxa la CPVR, ha estat convocada  per al dissabte 20 de gener del 2018, a les 11:00; a la Biblioteca de la Societat Coral Micalet, carrer Guillem de Castro, 73, València.
  Els convocants en la seua crida han manifestat:
  “Ara a finals del 2017, l’espuri règim monàrquic del 78 ha entrat en una profunda crisi pel trencament del consens per part dels sectors catalans que amb altres varen pactar la Constitució de 1978 i que molts a partir d’ara i pels esdeveniments que estan succeint a Catalunya, ja l’estan denunciant obertament.  Pensem que els republicans valencians hem de tornar a coordinar-nos, ara ja no per celebrar un aniversari, sinó per encetar un moviment polític –un procés constituent– per guanyar els parlaments, tan el valencià com l’estatal, per a la República.”
  César Lledó, darrer Coordinador de la CPVR (2006-2010)
  +INFO:     info@coordinadorarepublicana.org    Tel. 650 537 213

 • Ramon Muntaner 3.738 11 548 👍 1.135
  Cert és que no es tracta d'un premi que atorgue la Generalitat, sinó una fundació privada.

  Cert és que es tracta d'un gripau que s'ha d'empassar l'actual president a causa d'un conveni que va signar en el seu moment el presumpte corruppte Paco Camps, pel qual el M.H. hauria de fer el lliurament d'aquest premi, i que en cas que ara s'hi negara podria provocar una reacció política i mediàtica que afavoriria l'oposició (PP i C's). Més tenint en compte tot el que representa Broseta per la seua condició de víctima d'ETA.

  Cert és que no crec que Puig tinga gaire simpaties cap a SCC, per bé que no és cap secret que ell no és partidari de la independència de Catalunya i aspira a un estat espanyol federal.

  Però...què voleu que us diga? És insultant que en la conjuntura actual el president de la Generalitat lliure un premi als qui van del bracet dels ultres de la Cavalcada de les Magues i els del 9 d'Octubre o el que és més greu encara: dels feixistes que van acudir al domicili a la vicepresidenta de nit i amb la cara tapada...

 • Picany 7.242 10 298 👍 1.794
  Són a un altre món.
 • v.ramoneda 533 8
  La reina Letizia Ortiz es gasta el seu sou en roba.

  Els excessos i les exuberàncies són conceptes lligats a les monarquies malgrat que passin els anys. En ple segle XXI, ser rei o reina implica tenir una vida d'alt nivell, d'aparences constants, d'ostentositat en la imatge, vanitat en les formes i arrogància en les explicacions. Així i tot, a Espanya, la monarquia segueix sense qüestionar-se i amb majoria d'adeptes. Un exemple de tot això és la nova dada que s'ha publicat sobre el que es gasta la reina d'Espanya en roba.
  Segons publiquen diferents revistes de moda com Semana o Vanitatis, només durant el 2017, Letícia Ortiz s'ha gastat prop de 130.000 euros en roba i complements. Si tenim en compte que el sou públic que rep de les arques de l'Estat, la sobirana percep 131.400 euros, es pot afirmar que ha dilapidat tots els diners de la seva renda (que prové dels impostos pagats pels espanyols) a vestir-se i engalanar-se.

  D'això s'en diu convivència.
 • linaretes 23 3
  Vergonya, Sr Ximo Puig. Vergonya per donar un premi, malgrat tot , a SCC.
 • EmulatorQ Usuari sumador 61.118 15 7 👍 15.935
  Maemeua...
Publicitat
Publicitat

Fòrums

 • 9.177.983 missatges
 • 216.876 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat