Publicitat

Notícia

Forcadell: 'No ens hem doblegat, no hem cedit, ens hem mantingut ferms en la nostra obligació'

La presidenta anuncia que no repetirà en el càrrec, insisteix que 'en el Parlament s'ha de poder debatre lliurement' i assegura que 'abans de vetar un debat' hauria dimitit

Carme Forcadell no repetirà com a presidenta del Parlament. Malgrat les pressions de Junts per Catalunya, i també d'ERC, finalment no es postularà per a la reelecció. Així ho ha anunciat aquest dijous al matí en una roda de premsa des del Parlament de Catalunya.

'El nou moment polític requereix una nova figura, tanco un cicle al capdavant de la institució'

Segons Forcadell, "el nou moment polític requereix una nova figura, tanco un cicle al capdavant de la institució". Tot i així, també ha volgut deixar clar que malgrat no repetir com a presidenta, "en cap cas" abandonarà la política i seguirà treballant "per un país més democràtic i més lliure". Ara, com a diputada.

La setmana que ve s'escollirà el nou president o presidenta de la cambra i, en aquesta cursa pel càrrec, Forcadell assegura que la persona que la rellevi ha d'estar disposada a "defensar la sobirania del Parlament".

Segons la líder republicana, durant aquesta darrera legislatura un dels principals reptes ha estat "garantir el debat lliure al Parlament davant les ingerències del govern espanyol". En aquest sentit, ha afegit que "abans de vetar un debat" hauria dimitit perquè, com ha repetit al llarg de la seva intervenció, "en un Parlament s'ha de poder parlar de tot, el dia que obrim la porta a la censura, ja no la podrem tancar".

'Durant aquesta legislatura, en algun moment s'ha traspassat alguna línia vermella en el terreny polític, però mai en el terreny personal'

Forcadell ha presidit una legislatura curta i plena de dificultats, sobretot, per la "judicialització constant", en paraules de la mateixa presidenta, de les decisions polítiques que s'han pres a la cambra. Tot i així, Forcadell ha volgut destacar que "no ens hem doblegat, no hem cedit, ens hem mantingut ferms en la nostra obligació". Malgrat això, també ha acceptat unes paraules d'autocrítica: "Durant aquesta legislatura, en algun moment s'ha traspassat alguna línia vermella en el terreny polític, però mai en el terreny personal".

L'actual presidenta considera que la persona que ocupi a partir de la setmana que ve el seu càrrec ha d'estar "lliure" de processos judicials per encarar el nou cicle polític.


 


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.302.182 missatges
  • 221.335 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat