Notícia

Antoni Castellà diu que l'estat fa 'xantatge' amb 'hostatges' per 'condicionar' el Parlament

El líder de Demòcrates diu que ell va presenciar com Jordi Sànchez demanava als concentrats davant d'Economia que marxessin a casa

El líder de Demòcrates de Catalunya, Antoni Castellà, ha opinat aquest dijous al matí que l'estat espanyol manté com a "hostatges" el conseller destituït Joaquim Forn i els líders de l'ANC i Òmnium, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, per tal de "condicionar" la política del Parlament.

Així, ha recordat que els tres empresonats tenen el suport de més de dos milions de votants i ha volgut donar un "missatge clar al govern i la justícia espanyola": "Aquest mandat el respectarem, constituirem el Parlament, es formarà Govern i seguirem endavant amb l'objectiu de fer efectiva la república".

"Per més que injustament mantinguin persones honestes a presó no cedirem al xantatge que està fent estat espanyol; tenim mandat del poble de Catalunya i el complirem", ha sentenciat.

A les portes del Suprem, Castellà ha explicat que el 20 de setembre a mitjanit ell era al costat de Jordi Sànchez davant la conselleria d'Economia quan el líder de l'ANC es va dirigir a la multitud instant-la a marxar a casa, i fins i tot va ordenar als voluntaris de l'entitat que ho fessin.

Segons Castellà, l'empresonament d'aquests tres dirigents independentistes és una "situació absolutament injusta" i "un despropòsit absolut" que "demostra un cop més que aquest estat no és un estat de dret", ja que "no té cap lògica retenir a presó sense judici a persones honestes i de pau".


Opina

Configuració
 • Picany 7.240 10 297 👍 1.793
  ostatge, diferent d'hostatge:

  ostatge 


  m. i f. [LC] [DR] Persona lliurada a l’enemic com a penyora del compliment d’un pacte. 
  m. i f. [DR] Persona segrestada. 

  hostatge 


  m. [LC] [HO] Acció d’hostatjar o d’hostatjar-se; l’efecte. 
  m. [LC] [HO] Lloc per a hostatjar-se.
Publicitat
Publicitat

Fòrums

 • 9.175.449 missatges
 • 216.780 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat