Notícia

Millo avisa que l’estat espanyol 'farà tot el possible' per dificultar la investidura de Puigdemont

El delegat del govern espanyol considera 'absurdes' les intencions parlamentaries dels partits sobiranistes

El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, ha avisat aquest dijous que l’estat espanyol no es quedarà de braços creuats si JxCat intenta que el seu cap de llista, Carles Puigdemont, sigui investit president de la Generalitat de manera telemàtica. Segons Millo, el govern espanyol intentarà impedir una investidura a distància des de Brussel·les o per delegació en un altre diputat a la sessió.

“Si passa això i el govern espanyol considera que ho ha d’impugnar, ho farà. Qui intenti retorçar la legalitat per interès partidista es trobarà un govern que farà tot el possible per impedir-ho”, ha advertit en una entrevista a Catalunya Ràdio. I és que per a Millo és “absurd” i “una barbaritat” que algú pretengui “ser investit o exercir de president sense ser-hi a Catalunya”. “És de sentit comú, de valors, de democràcia. Un president ha d’estar aquí, exercir aquí, i no atendre això és no atendre al principi de tornar a la normalitat”, ha sentenciat.

En aquest sentit, Millo ha deixat clar que els catalans poden “estar segurs” que el govern espanyol “vetllarà perquè es compleixi amb pulcritud la legalitat democràtica i el reglament del Parlament, i que ningú intenti retorçar la llei per fer coses absurdes”, referint-se així a possibles fórmules que permetin investir Carles Puigdemont president de la Generalitat sense la seva presència física al ple del Parlament.

Amb tot, no ha volgut avançar quines mesures voldria aplicar l’executiu de Mariano Rajoy si això s’intenta i ha afirmat que “ho analitzaran els serveis jurídics i l’advocacia de l’Estat”. En qualsevol cas, Millo ha cridat els partits amb representació parlamentària a “seure i parlar” per trobar la manera de confeccionar un nou Govern que “respecti la llei”, sigui de la formació que sigui.


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.175.456 missatges
  • 216.780 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat