Notícia

El Síndic reclama que es garanteixi el dret de participació dels candidats en presó preventiva

L'organització recorda que els candidats a uns comicis democràtics han de poder realitzar la campanya

El Síndic ha publicat un comunicat aquest dimarts arran de la decisió del Tribunal Suprem de deixar Junqueras, Forn, Cuixart i Sánchez a la presó. En el text, el Síndic afirma que la qualificació dels fets pel Ministeri Fiscal com a sedició o rebel·lió i les mesures provisionals "no semblen complir el principi de proporcionalitat". 

Per aquest motiu l'organització recorda que els candidats a uns comicis democràtics han de "poder participar en la campanya en plenes condicions d'igualtat amb la resta de candidats". 

Per altra banda, el Síndic també destaca que el fet que tres candidats, incloent-hi un cap de llista i un número dos, de dues formacions diferents estiguin en situació de presó provisional durant la campanya que comença "suposa objectivament una distorsió d'aquests comicis i, per tant, dels seus resultats". 

Finalment, l'organització recorda que la Constitució obliga a garantir un principi de proporcionalitat de les penes que, segons el Síndic, "no sembla que s'estigui respectant en aquest cas".


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.173.992 missatges
  • 216.725 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat