Notícia

Un informe denuncia més de 60 casos d'agressions, amenaces i coaccions a periodistes en el context de l'1-O

El document de Mèdia.cat recopila un total de 110 casos repressió contra la llibertat d'expressió o d'informació a Catalunya

El Grup de Periodistes Ramon Barnils ha presentat un informe, impulsat per l'Observatori Mèdia.cat, on es denuncien més de 60 casos d'agressions, amenaces, intimidacions, pressions i coaccions que han patit periodistes en el context de l'1-O.

El document, elaborat per la periodista Rosa Reyner, recopila amb precisió un total de 110 incidents de repressió contra la llibertat d'expressió o d'informació a Catalunya en el període entre el 6 de setembre del 2017 i el referèndum de l'1 d'octubre.

"El projecte del Mapa de la censura va documentar 122 casos al llarg de tot l'any 2016 i només en aquests dos mesos del 2017 ja n'hem sumat 110, és evident que estem en una situació excepcional", ha assenyalat Elisenda Rovira, vicepresidenta del Grup Barnils i co-coordinadora de Mèdia.cat.

"El nostre no és un informe jurídic sinó que pretén donar un crit d'alerta sobre la necessitat de protegir la feina dels periodistes i també les llibertats fonamentals de tota la ciutadania", ha continuat Rovira.


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.177.560 missatges
  • 216.863 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat