Notícia

Arriba 'Comtes', la primera sèrie sobre l'origen de Catalunya

Es podrà veure a les televisions locals per la Xarxa i a Movistar+

El 27 de desembre s'estrena 'Comtes', una docusèrie dirigida per Carles Porta i escrita conjuntament amb Albert Sánchez Piñol. Aquesta producció narra l'origen de la nació catalana durant els segles IX i X. 

'Comptes' s'emetrà a les televisions locals i a Movistar+ i ha estat produïda per la Xarxa. El projecte combina la ficció i el gènere documental per tal d'explicar amb el màxim rigor una etapa poc documentada de la història del país. 

Tal com informa La Xarxa, 'Comtes' "narra els esdeveniments que van marcar el regnat de quatre comtes que es van succeir cronològicament, i que compartien una forta personalitat i una gran convicció en la defensa dels seus projectes polítics: Guifré el Pelós, Guifré Borrell, Sunyer I i Borrell II". 

En total s'han rodat quatre episodis on es combina la ficció amb actors i les explicacions de sis historiadors que "aporten el context de l'època i ajuden a interpretar els fets". 

Segons informa La Xarxa, els acadèmics que hi participen són: Francesc Xavier Hernàndez, catedràtic de Didàctica de les Ciències Socials a la Universitat de Barcelona; Laura de Castellet, professora d'Història a la Universitat de Barcelona; Stefano Cingolani, historiador medievalista i doctor en Filologia Romànica per la Universitat de Roma; Dolors Bramon, doctora en Filosofia i Lletres i en Història Medieval; Carme Muntaner, llicenciada en Història i documentalista, i Josep Maria Salrach, catedràtic d'Història Medieval a la Universitat Pompeu Fabra.

En la part de ficció, els actors que donen vida als quatre comtes protagonistes i a altres personatges amb els quals es van relacionar són: David Segú (Guifré I), Martí Salvat (Guifré Borrell), Pol Nubiala (Sunyer I jove), Jordi Rodríguez (Sunyer I adult), Jaume Ulled (Borrell II), Anna Sabaté (Guineguilda), Miquel Gallardo (Arnust), Albert Triola (Gerbert d'Orlach) i Pep Papell (Gotmar).

 


Opina

Configuració
 • Tuixec 3.902 9 529 👍 1.728

  Té bona pinta. És sempre bo que es produeixi material basat en la nostra història, tant per la indústria de l'oci que pot tenir un producte diferenciat com per la cultura, perquè en desperta l'interés per expandir coneixement a partir de la ficció. Més encara si té una bona base històrica com sembla garantit pels acadèmics participants.
 • digipop 188 9
   sera mol interesan veure auqeste serie, espero que la politica espanyola no la censuri com esta pasan amb tot ultimament
 • __31800__ 77 1 👍 51
  Té molt bon aspecte.
  M'agrada que sigui fidel a la realitat històrica i no amb especulacions i invencions.
 • Mafan 990 1 👍 959
  D'acord, però el tràiler hauria de ser més cinemàtic en la meva opinió. Sobren els comentaris sèries dels historiadors. Per màrqueting hauria estat més convenient que fos com els tràilers de les pel·lícules o sèries de Hollywood.

  De totes maneres es una bona iniciativa 
 • Foc de Fènix 1.687 9 930 👍 974

  Té una pinta molt millor que PATRIA, que no he vist encara...però sospito que tot i ben intencionada per a falta de mitjans no apunta  ser cap maravella. L'he de veure, espero equivocar-me. 

  Comtes, històricament sembla que pot ser rigorosa...i per les imatges sembla directa i crua...que per mi guanya molt, al estil de series destacades americanes com la pionera ROMA de l'HBO en el camp de la història novelada buscant realisme.... 

Publicitat
Publicitat

Fòrums

 • 9.239.393 missatges
 • 219.068 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat