Notícia

Els taxistes illencs es posicionen i reclamen més coneixement de català als conductors

Ho fan després de la denúncia d'una dona que va ser expulsada d'un vehicle per dirigir-se en aquesta llengua

Segons publica el Diario de Mallorca, una veïna de Palma hauria denunciat haver estat expulsada després de dirigir-se en català a la conductora del taxis que la duia. 

Arran d'aquest episodi, Ràdio-Taxi Ciutat ha mostrat la seva opinió a través de Facebook. L'empresa s'ha posicionat i ha expressat la seva solidaritat amb aquelles persones "que pateixen actituds discriminatòries per utilitzar la llengua pròpia". A més, ha aprofitat per reclamar "una modificació del criteri amb les proves d'accés al carnet municipal de taxista que augmenti l'exigència del coneixement del català".

Això sí, també ha apuntat que és responsabilitat de l'Ajuntament "actuar amb aquest tema i qualsevol altre tema que faci malbé la imatge del sector".

La situació de discriminació en aquest taxi arriba pocs dies després de l'expulsió de dues menorquines d'un vol de Vueling exactament per la mateixa raó, en la que és la quarta queixa per vulneració de drets lingüístics per part d’aquesta companyia que Plataforma per la Llengua ha rebut en el darrer any i mig.
 


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.239.364 missatges
  • 219.067 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat