Publicitat

Notícia

300 agents policials d'elit estaven a punt per assaltar el Parlament i detenir Puigdemont el 10-O, segons 'Interviu'

El president va deixar en suspens la declaració d'independència i va oferir diàleg al govern espanyol

Uns 300 agents de sis unitats d'elit de la policia espanyola i la Guàrdia Civil estaven a punt per assaltar el Parlament per terra, aire i el subsòl amb l'objectiu de detenir el president de la Generalitat Carles Puigdemont en la compareixença del passat 10 d'octubre, en què va deixar en suspens la declaració d'independència i va oferir diàleg al govern espanyol. Així ho explica en un reportatge la revista 'Interviu', que també afegeix que era el pla menys desitjat pel govern espanyol. Un grup d'agents –el més nombrós (250)- hagués entrat al Parc de la Ciutadella i hauria fet fora els manifestants en cas de tenir previst acampar allà i que el president i el seu Govern s'haguessin atrinxerat al Parlament; una altra part (15) a través de les clavegueres –de fet, la revista apunta que ja en tenien els plànols- i un darrer grup en helicòpter i descendint per una escala fins a la part superior del Parlament.

A més, segons publica 'Interviu', els efectius dels Mossos d'Esquadra de la Brigada Mòbil (BRIMO) i de Recursos Operatius (ARRO) van rebre "advertències molt clares" perquè deixessin passar la policia espanyola i la Guàrdia Civil en cas que voler accedir al Parlament.


Opina

Configuració
 • Roderic 16.507 14 105 👍 8.076
  I el CME no hi té res a dir? S'haguessin posat de perfil o haguessin defensat la República?
 • Dretsend 187 1 👍 74
  Home, clarament de perfil...tampoc els pots demanar a ells el que no han fet els polítics.

  Aquests es jugaven no presó preventiva, sino una bala al clatell...
 • v.ramoneda 533 9
  La Llei de Partits permetria la il·legalització del PP pel cas Gürtel.

  La norma, aprovada el 2002 a proposta del govern de José María Aznar, esmenta l’associació il·lícita com un dels supòsits per a la dissolució i prohibició d’una organització política.
  A les conclusions del judici del cas Gürtel, exposades el passat 23 d’octubre, la fiscal anticorrupció Concepción Sabadell va considerar provat que Francisco Correa era responsable d’una estructura que intermediava entre càrrecs públics del Partit Popular i empresaris per tal que els primers cobressin comissions a canvi d’adjudicar contractes públics als segons. Sabadell, a més, va definir aquesta situació com “l’activitat duradora d’una organització constituïda per a delinquir" i orientada a “enriquir els seus integrants i quedar-se amb fons públics ensorrant el sistema públic de finançament”. La fiscal va reblar la seva exposició afirmant que aquest entramat no hauria pogut funcionar sense “l’abús de les funcions públiques” d’alguns dels acusats, que inclouen exalcaldes, exconsellers autonòmics i l’extresorer del Partit Popular, Luis Bárcenas. Tots ells, segons Sabadell, van actuar “perjudicant greument l’interès general i saquejant les arques públiques”. Basant-se en el cas de l'Ajuntament de Majahadonda (Madrid), la fiscal anticorrupció també va concloure que la trama beneficiava “els mateixos acusats i al PP” i que l'existència de la caixa B del partit estava “plena i sobradament provada”, no només a nivell local, sinó de tot l'estat espanyol.
  En una entrevista publicada recentment a Vilaweb, https://www.vilaweb.cat/noticies/elpidio-jose-silva-es-una-urgencia-radical-plantejar-la-illegalitzacio-del-pp-rebelio-sedicio/ el jurista i exjutge Elpidio José Silva esmentava aquesta possibilitat, que considerava “una urgència radical”. Recordant que “pràcticament tots els presidents del PP a la Comunitat de Madrid estan encausats” i el que va anomenar “concentració de pràctiques criminalitzades”, Silva va afirmar que caldria investigar “molt a fons”. El problema seria que la investigació podria estar “controlada pel partit que se suposa que podria haver comès delicte”, comprometent la seva viabilitat.
 • __32480__ 414 1 👍 195
  I nosaltres pensant que no ho deien pet que no es podia explicar, però tenien preparades forces pròpies, encara que fossin comprades. I resulta que ni tant sols el clavell estava en torreta de test.
Publicitat
Publicitat

Fòrums

 • 9.206.015 missatges
 • 217.902 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat