Notícia

Palma denuncia la depuració dels mestres balears durant el franquisme

L'acte recordarà com la dictadura va censurar el magisteri balear per motius ideològics

El triomf del cop d’estat del juliol del 1936 va suposar la fi de la legalitat de la Segona República a les Illes i va implicar la persecució de les persones que es consideraven desafectes, entre les quals hi havia els docents. L'historiador Francesc Tur va fixar-se en aquest col·lectiu i va retre-li un homenatge amb un llibre que descriu el procés de depuració franquista del magisteri balear per motius ideològics. 

Ara l’Ajuntament de Palmala, la Biblioteca Municipal Josep M. Llompart i les biblioteques municipals s'han organitzat per debatre sobre aquest tema aquest dijous 9 de novembre a 2/4 de vuit de la tarda a la Biblioteca Municipal Josep M. Llompart. Serà en un col·loqui en què intervindran l'autor del llibre, Francesc Tur, la historiadora Dolors Marín i la bibliotecària Conxa Calafat.

L’entrada és totalment lliure i gratuïta.

El volum es titula 'La depuració de mestres balears per motius morals (1936-1939)' i repassa també els projectes educatius balears fins a l'arribada de la República  amb l’hostilitat de l’església més conservadora. 


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Novetats

Fòrums

  • 9.224.351 missatges
  • 218.559 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat