Notícia

La cloenda del Correllengua a Perpinyà també crida per la llibertat dels presos polítics

També ha coincidit com ja és habitual amb la Diada de la Catalunya del Nord

Unes 3.000 persones han desfilat aquest dissabte pels carrers del centre de Perpinyà en motiu de la celebració de la Diada de la Catalunya del Nord que ha coincidit, com ja és habitaul, amb la cloenda del Correllengua. Durant la marxa s'han cridat lemes en favor de la República i demanant la llibertat dels líders de l'ANC i Òmnium, així com dels vuit consellers destituïts.

Els assistents, vinguts d'arreu, han condemnat l'actitud de l'estat espanyol que consideren "autoritari" i han defensat la proclamació de la República Catalana per part del Parlament. També s'han cridat consignes en contra de l'aplicació de l'article 155 i en favor de la identitat catalana dels ciutadans d'aquesta regió de la Catalunya del Nord, i el manteniment del català.

La manifestació ha començat a les 16:30h des de la Plaça Catalunya, al centre de la ciutat. D'allà s'ha traslladat fins el Castellet de Perpinyà, per després tornar a voltar pels carrers pròxims a la fortificació, on ha conclòs una hora i mitja després d'haver començat. Durant el recorregut s'han fet castells, espectacles de foc i també s'han passejat gegants. 

La Joseline Vinyes diu que cada any es manifesta perquè és una forma de "reivindicar les nostres arrels". Vinyes considera "molt important" que no es perdin valors culturals com la llengua o les tradicions. "Bona culpa que es segueixi parlant català en aquesta zona és de les Bressoles, i dels pares que aposten per una educació en català", ressalta.

La polèmica ha arribat al final del recorregut quan estava previst despenjar una gran estelada des del Castellet de Perpinyà. Les autoritats franceses, però, no ho han autoritzat i s'ha optat per mostrar una senyera. L'acte ha acabat amb la interpretació dels segadors que han cantat tots els assistents a la manifestació. 
 


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.239.002 missatges
  • 219.056 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat