Notícia

L'Ajuntament de Barcelona no reconeix la proclamació de la República Catalana

Per contra, el plenari municipal accepta com a 'legítim' el govern sorgit de les eleccions del 27-S

El ple de l'Ajuntament de Barcelona ha aprovat una proposició d'Esquerra per "reconèixer el govern sorgit a les urnes el 27-S com el govern legítim de Catalunya" amb els vots favorables de BeC, ERC, PDeCAT i la CUP i els vots contraris de Cs, PSC i PP.

Per contra, el ple municipal ha rebutjat una altra proposició de la CUP per "reconèixer la proclamació de la República Catalana aprovada pel Parlament de Catalunya el 27 d'octubre", que ha rebut el suport d'ERC, PDeCAT i la CUP i l'oposició de BeC, Cs, PSC i PP.

Durant el ple celebrat aquest dijous, el regidor d'Esquerra, Alfred Bosch, ha advertit que "el fet que el Govern de Catalunya sigui cessat i que les seves competències passin al govern espanyol tindrà efectes sobre Barcelona".

Per la seva banda, la regidora de la CUP, María José Lecha, ha criticat que l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, no pot ser "neutral ni equidistant" en la persecució judicial del referèndum de l'1 d'octubre i que ha de situar-se "al costat de l'opressor o de l'oprimit".


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.268.250 missatges
  • 220.053 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat