Notícia

Rufián a Méndez de Vigo: 'No és agradable estendre la mà al diàleg als que van enviar salvatges a apallissar la gent'

La vicepresidenta demana a Puigdemont que 'retorni a la legalitat i al Congrés, que és on es fa diàleg cada dia'

El portaveu adjunt d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat la proposta feta pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont, d'obrir un espai de diàleg i ha preguntat al portaveu de l'executiu espanyol, Méndez de Vigo, si pensa acollir-se a la proposta de mediació. Rufián ha mostrat fotografies dels ferits i ha assegurat que "no és fàcil estendre la mà al diàleg a aquells que van enviar els salvatges a apallissar la gent".

Rufián ha reconegut que Puigdemont va fer un "gest enorme de generositat i valentia política". "Va estendre la mà fins i tot als de les porres, els demano que siguin civilitzats i demòcrates per un cop a la vida i s'asseguin a una taula de negociació, treguin la policia política dels carrers i deixin d'insultar-nos i fer el ridícul", ha declarat.

Méndez ha afirmat que el diàleg "només pot existir dins de la llei, on ens hi trobaran a tots". En aquest sentit, la vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaria, també valora que està "a la mà de Puigdemont retornar a la legalitat i al Congrés, que és on es fa diàleg cada dia".

La portaveu de Podem al Congrés, Irene Montero, també ha preguntat a la vicepresidenta si pensa acollir-se a la proposta de diàleg i li ha demanat que s'assegués a negociar amb Puigdemont perquè entenen que no hi havia hagut declaració d'independència. "La solució és un referèndum pactat i amb garanties, ens sembla que la proposta més ferma ara en moments de crisi és escoltar i dialogar", ha manifestat Montero. 

Sáenz de Santamaria ha acusat Podem de ser la "coartada dels secessionistes. "Tenen un afany corrosiu de desestabilitzar les institucions", ha manifestat la vicepresidenta. 

La vicepresidenta ha afirmat que "no hi pot haver diàleg des de la imposició, en la seva mà està retornar a aquesta casa [Congrés] on es fa diàleg cada dia i al camí de l'entesa, si ho vam fer el 78 no té sentit que ara no ho intentin alguns", ha manifestat. 


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.158.985 missatges
  • 216.242 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat