Notícia

La Xarxa espanyola d'immigració denuncia un grup d'ultres del Valencia C.F per les agressions del 9 d'octubre

La denúncia considera els fets com delicte d'odi i reclama obrir un procés d'il·legalització de 'Yomus'

La Xarxa espanyola d'immigració i ajuda al refugiat ha interposat una denúncia a la Fiscalia de València perquè investigui les agressions per part d'un grup de membres de 'Yomus', ultres del València club de futbol, durant la manifestació d'aquest dilluns convocada per la Comissió 9 d'octubre. Segons que ha informat la Xarxa a través d'un comunicat integrants de Yomus, que defineixen com "una organització esportiva ultra vinculada al València C.F. i amb vincles amb organitzacions d'extrema dreta", varen agredir membres de la Comissió i periodistes durant la manifestació, que era "pacífica".
 
En la denúncia recullen que mitja hora abans de la convocatòria aquests grups d'extrema dreta es varen concentrar en el punt on s'havia d'iniciar la manifestació amb consignes de caire "racista, neofeixista i xenòfob". Els denunciants posen de manifest com els ultres varen començar a agredir tant a participants en la manifestació com periodistes i gràfics, "amb un evident acarnissament" i produint almenys dos ferits de diversa gravetat. 

La denúncia reclama que la Fiscalia obri diligències d'investigació i identifiqui els autors de les agressions, així com una avaluació dels danys causats. També que es demani al registre d'associacions esportives i a les autoritats una còpia dels estatuts, acta fundacional i altres registres de l'entitat esportiva 'Yomus', iniciant el seu procés d'il·legalització en considerar que aquesta associació juntament amb España 2.000 i altres formacions d'extrema dreta "són un exemple clar de l'ús de l'esport com element pantalla per cometre fets delictius". 
 

Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.159.013 missatges
  • 216.244 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat