Notícia

Diverses entitats de la Catalunya del Nord condemnen la 'violència' de l'estat espanyol

Han signat un manifest de rebuig a una pràctiques que consideren 'heretades del franquisme'

Diverses entitats de la Catalunya del Nord vinculades a la defensa i la promoció de la llengua i la cultura catalana han elaborat un manifest per condemnar la "violència" de l'estat espanyol contra Catalunya.

Els signants asseguren que en els darrers dies s'han "vulnerat drets fonamentals de les persones" i que la "justícia espanyola ha perseguit i criminalitzat fets normals en una societat madura, moderna i avançada".

"Han violentat gent sense cap mirament, tant a mainada com a gent gran, dones i homes", remarquen. Al document, insisteixen que, tot i no haver rebut "cops de porra", se solidaritzen amb "els nostres germans de la Catalunya Sud afectats per les violències i les violacions dels seus drets".

Unes actuacions que consideren "heretades del franquisme". Entre els signants, hi ha Aire Nou de Bao; Angelets del Vallespir; Arrels; Casal del Conflent; Casal de Perpinyà; Col·lectiu de Professors de Català per a Adults; Òmnium Catalunya Nord i Solstici.

El comunicat

Les nostres entitats són un reflex de la societat nord-catalana. Les nostres entitats són compostes per gent diversa, gent amb diversitat d'origen, de creences, d'opinions... però la nostra gent té en comú el desig de pau, de democràcia i de llibertatAquests últims dies hem vist com a Catalunya s'han vulnerat drets fonamentals de les persones, hem vist com la justícia espanyola ha perseguit i criminalitzat fets normals en d'una societat madura, moderna i avançada, hem vist com s'han intervingut institucions elegides democràticament i entitatssocials representatives de la societat, hem vist com les policies de l'estat espanyol han violentat carrers, escoles... i sobretot gent.

Han violentat gent sense cap mirament, tant hi feia si eren mainatges o gent gran, dones o homes…

Nosaltres entitats nord-catalanes de promoció i de defensa de la cultura i de la llengua catalanes, encara que no hàgim pas rebut cops de porra, pilotes de goma o gasos lacrimògens, manifestem la nostra solidaritat als nostres germans de Catalunya Sud afectats per les violències i les violacions dels seus drets.

Nosaltres entitats nord-catalanes condemnem les violències de les policies i de la justícia espanyoles a mans d'un govern que utilitza pràctiques heretades del franquisme.

Sostenim actes i manifestacions a favor dels drets fonamentals.
Visca Catalunya.
Visca la República Catalana.


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.239.538 missatges
  • 219.075 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat