Notícia

Merkel i Juncker aborden la situació a Catalunya en una trucada telefònica

La UE considera que la crisi a Espanya pot tenir un greu impacte econòmic

La cancellera alemanya Angela Merkel i el president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, han parlat de la crisi a Catalunya durant una trucada telefònica, segons han informat fonts de la Unió Europea a l'agència Reuters. La conversa és una mostra que el conflicte entre Catalunya i Espanya, i la possible declaració d'independència preocupen ja de manera clara els membres de la Unió Europea.

"Van parlar de la situació a Espanya, entre altres coses", ha afirmat la font de la UE citada per Reuters, que ha precisat que la trucada es va produir divendres i que Juncker es trobava a l'Índia en la cimera entre el país asiàtic i la Unió Europea. Segons la UE, la crisi a Espanya pot tenir un greu "impacte econòmic". El govern alemany ha confirmat a l'ACN que la conversa telefònica entre Merkel i Juncker va tenir lloc divendres però no ha pogut donar detalls del seu contingut per la seva confidencialitat.

Els ministres europeus d'Economia i Finances es reuniran dilluns i dimarts a Brussel·les, i fonts europees han indicat que malgrat que la qüestió catalana no és a l'agenda del dia "la podrien abordar".

Brussel·les ha instat repetidament el govern espanyol i el català a buscar una solució política. El suport en les declaracions públiques que els líders de la UE donen al president espanyol, Mariano Rajoy, es combina amb la preocupació expressada en privat amb l'ús de la força policial per evitar el referèndum de l'1-O. Paral·lelament, alguns estats de la Unió Europea temen que abordar i parlar de la independència de Catalunya pot donar ales "als sentiments secessionistes" en altres parts del vell continent.


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.286.470 missatges
  • 220.701 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat