Notícia

El govern aragonès reconeix l'escriptor franjolí Mario Sasot

Amb l'obra titulada 'Espills Trencats', un relat en què la memòria juga un paper decisiu així com les relacions entre familiars i veïns entre les ciutats de Barcelona i Saragossa

Autor/a: Chus Marchador
L'escriptor del Baix Cinca (Franja de Ponent) Mario Sasot (Saidí, 1951) ha resultat guanyador del premi literari en català convocat pel govern d'Aragó que porta el nom de l'humanista i traductor del segle XIV Guillem Nicolau. Ho ha fet amb l'obra titulada 'Espills Trencats', que aborda un relat en què la memòria juga un paper decisiu amb la xarxa de relacions familiars i veïns, tant en l'entorn rural com l'urbà – amb una especial presència de les ciutats de Saragossa i Barcelona. L'obra es desenvolupa temporalment durant la Transició i està escrita amb un llenguatge que recull la riquesa i les peculiaritats del català de la Franja de Ponent. El premi està dotat amb 3.000 euros i la publicació de l'obra.
 
El jurat del premi Guillem Nicolau està integrat pel director general de Política Lingüística del govern d'Aragó, José Ignacio López, les professores Rosa Arqué i Maria Josep Nogués i el bibliotecari José Ignacio Micolau. Amb el premi, el govern d'Aragó compleix el seu compromís de dotar econòmicament el guardó, després que l'anterior govern PP-PAR el fusionés amb el premi Arnal Cavero i es retirés la dotació, fet que va ocasionar que quedés desert en totes les seves convocatòries.

El guanyador d'aquesta edició, Mario Sasot, és llicenciat en Filologia romànica i Ciències de la Informació i ha exercit com a catedràtic de Llengua i literatura castellana a l'IES Andalán de Saragossa. Col·labora habitualment a la premsa i ha dirigit durant més d'onze anys la revista 'Temps de Franja'.

Ente el 2000 i el 2011 va coordinar el Projecte d'Animació Cultural a les Escoles de la Franja 'Jesús Moncada' i ha publicat diversos llibres sobre la llengua i la Franja de Ponent.

Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.283.551 missatges
  • 220.619 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat