Publicitat

Notícia

Creen la 'Guia d'autodefensa digital' més completa en català

Davant l'actual situació que viu Catalunya, Softcatalà ha publicat un tutorial per protegir-nos a Internet

Softcatalà ha publicat aquest dilluns una guia que "té com a objectiu explicar-vos com podeu millorar la vostra privacitat​ i seguretat a Internet". En una publicació a Facebook, l'entitat assegura que "davant la situació actual, hem cregut convenient publicar aquesta 'Guia d'autodefensa digital'.

L'organització avisa que la guia encara és un esborrany i encara hi estan treballant. De fet, l'entitat ha demanat que, per tal de millorar-la, tothom pot fer arribar un correu electrònic a info@softcatala.org.

El tutorial es presenta en 6 punts principals. 

1. Connexió anònima i sense censura mitjançant Tor. En aquest punt, s'explica com utilitzar el navegador amb el grau de privacitat més gran del món. Tor l'utilitzen i recomanen hacktivistes importants, com Edward Snowden. 

2. Altres maneres segures de navegar és un punt on s'explica com utilitzar eines que protegeixen la privacitat de l'usuari amb els navegadors més habituals. En aquest apartat es detalla, per exemple, com utilitzar un VPN. 

3. Missatgeria segura és un capítol on es detalla quines 'apps' de missatgeria instantània són les més segures i el perquè. És, possiblement, l'apartat més important per dos motius: és la via més utilitzada per comunicar-se avui dia i les informacions que enviem a través d'aquestes aplicacions acostumen a ser molt personals.

4. Missatgeria sense connexió és un punt on Softcatalà explica com mantenir les comunicacions obertes encara que "hi hagi una mancança general de l'accés a Internet a causa d'una caiguda completa de la xarxa per motius tècnics (o provocats)". Encara que la majoria de gent no ho sàpiga, existeixen opcions que ens permeten estar en contacte amb altres persones usant tecnologies de comunicació de curt abast. 

5. Xifratge de dades personals és una habilitat indispensable per cuidar la privacitat. "Tenim moltes dades als nostres dispositius: missatges, contactes, fotografies, fitxers adjunts, correus, etc. Com podem protegir aquesta informació perquè no sigui accessible si algú s'apropia dels nostres dispositius?" Aquí t'expliquen com fer-ho, en el teu mòbil i en el teu portàtil. 

6. Informació addicional. Aquest apartat s'anirà ampliant, suposem, a mesura que passin les hores. Consisteix en informació extra per acabar de protegir les nostres comunicacions. 

Des de Racó Català considerem que és la guia d'autodefensa digital més completa en català


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.301.486 missatges
  • 221.313 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat