Notícia

Un eurodiputat espanyol demana l'expulsió del PDeCAT del partit liberal europeu

L'independent Enrique Calvet ha sol·licitat al president d'ALDE que expulsi el partit català per estar dirigint un 'cop d'estat' a Espanya

Les discrepàncies polítiques sota el paraigua del partit dels liberals europeus (ALDE), del qual n'és membre el PDeCAT, han arribat aquest dilluns fins al president del partit, Hans Van Baalen. L'espanyol Enrique Calvet, que és un eurodiputat independent del mateix grup parlamentari però no és membre del partit, ha enviat una carta a Van Baalen per demanar-li que n'expulsi els demòcrates perquè considera "incoherent i ofensiu per la ideologia i els valors d'ALDE" que també en siguin membres. L'europarlamentari es justifica en la missiva afirmant que el PDeCAT és "un dels tres partits regionals de la Catalunya espanyola que estan realitzant un intent d'establir un règim totalitari". Segons Calvet, expulsar el partit "ajudarà molt al liberalisme demòcrata espanyol i europeu" i li permetrà quedar-se "més fàcilment" al grup parlamentari. "No pots imaginar-te quants missatges rebo preguntant-me què estic fent a ALDE i quina és la seva ideologia i visió si és capaç d'admetre partits com el PDeCAT al grup", escriu Calvet en la carta.
 
"Fa anys que estem assistint a un veritable 'cop d'estat' preparat amb anys de manipulació informativa, intoxicació, mala educació, intimidació social, discriminació política basada en el supremacisme, etc.", afirma l'eurodiputat en la carta dirigida a Van Baalen, i en coneixement del president dels liberals a l'Eurocambra, Guy Verhofstadt.

Calvet, que va ser militant d'UPyD i és membre del grup parlamentari d'ALDE des del 2014, assegura que "ara les coses s'estan esclarint" i que el PDeCAT, la CUP i ERC "s'han tret la màscara" i estan promovent "un intent de destruir la democràcia espanyola i establir un règim totalitari, trencant l'imperi de la llei i la constitució". En aquest sentit argumenta que "és absolutament incoherent" que els demòcrates formin part del mateix partit amb qui ell comparteix grup a l'Eurocambra.
 
En la missiva descriu els fets recents ocorreguts a Catalunya com "greus i intolerables atacs a la democràcia" i acusa el govern de l'Estat de ser permissiu. Parafrasejant el president del Parlament Europeu, l'italià Antonio Tajani, Calvet assegura també que "anar en contra de la Constitució espanyola és anar en contra de les normes de la UE".

Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.110.184 missatges
  • 214.709 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums