Publicitat

Notícia

Neix la campanya #votaxmi: persones que no podran votar l'1-O criden a la participació

El projecte no busca els vots pel 'Sí' sinó la crida a aquells que no se senten interpel·lats

Aquest dimecres s'ha presentat la campanya Vota per mi, una iniciativa adreçada a "mobilitzar els col·lectius que no podran votar l'1 d'octubre però que igualment es veuran afectats pel resultat". És a dir, immigrants residents a Catalunya sense dret a vot; ciutadans de la resta dels Països Catalans i, fins i tot, la resta de ciutadans de l'estat espanyol.

L'objectiu és que es mobilitzin per convèncer a aquells catalans indecisos a anar a votar i també per "remoure la consciència de la societat espanyola". Concretament, la campanya està impulsada pel CIEMEN (Centre Internacional Escarré per a les Minories Ètniques i Nacionals), Gent de la Terra (històrics organitzadors de la Mostra d'Entitats dels Països Catalans) i Sí amb Nosaltres (plataforma ciutadana que agrupa persones d'origen estranger favorables al dret a decidir).

Un dels presentadors de l'acte, David Minoves (director del CIEMEN), ha destacat que "és una campanya que crida a la participació" i que no busquen els vots pel 'Sí', sinó la mobilització de l'electorat que no se sent interpel·lat. De fet, ha explicat que "si hi ha una persona que vol que la gent vagi a votar pel 'No' i ens fa un vídeo explicant el perquè, també l'emetrem".

La plataforma es vol centrar en la interpel·lació directa. "Volem que sigui una campanya que es mogui a través de les xarxes", ha destacat Minoves. De fet, tothom que vulgui enviar el seu, ho podrà fer a través del correu que habilitaran a la pàgina web (en construcció).

Minoves també ha volgut deixar clar que mesurar l'èxit de la campanya serà complicat, però el més important, segons ell, és donar visibilitat de la diversitat de Catalunya. "És una oportunitat per fer valdre l'excepcionalitat del procés català, un procés que es fa d'acord amb la voluntat de tenir drets polítics i crear una nova identitat igualitària", ha afegit.

Durant l'acte hi han participat també tres persones que no podran votar tot i que fa molt de temps que treballen i viuen a Catalunya. Per exemple, l'Amina Hussein, una periodista kurda (Síria) que ha assegurat que "li agradaria anar a votar", ja que ella no ho podrà fer pel futur del seu poble. 

També ha parlat l'escriptora nord-americana i activista de l'ACN, Liz Castro, que ha assegurat que és "irònic que pugui votar als Estats Units i no a Catalunya, on viu i tinc el meu futur". De fet, segons Castro, "és una manera molt irònica de mirar la ciutadania, una visió que sembla del segle XIX". 

Finalment, Anna Pasqual, del País Valencià, ha volgut donar la veu dels Països Catalans. Pasqual ha dit que la votació "ens afectarà directament, tant aquells que vivim al País Valencià com els que viuen a les Illes Balears". "És l'oportunitat que tenim de ruptura democràtica i esperem que algun dia nosaltres [els valencians] també puguem fer aquesta construcció de país des de la base", ha assegurat.

Dimecres 13 de setembre hi haurà un acte de campanya de Votaxmi a la seu del CIEMEN. Allà es donarà la veu a més persones que volen votar i no poden. Al canal de Youtube del projecte ja s'hi poden veure alguns exemples i un vídeo de presentació, locutat per l'actor Pep Cruz.

 


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.127.064 missatges
  • 215.245 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums