Publicitat

Notícia

La Generalitat de Catalunya aposta per 24 projectes digitals en català

Un dels objectius és garantir els drets lingüístics dels consumidors

La Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura ha decidit donar suport a 24 projectes d’empreses que han incorporat la llengua catalana en els seus productes i serveis tecnològics. Segons fonts del Departament, aquests ajuts permetran "fer créixer l'oferta de productes i serveis en català, garantir els drets lingüístics dels consumidors i oferir solucions a la demanda de productes digitals en català de la societat catalana"

La directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa, assegura que "els ajuts són un estímul a l'oferta en llengua catalana per donar resposta als consumidors que demanen més presència del català en el món digital".

 

Apps i programes en català que reben suport del Departament de Cultura

Entre els projectes subvencionats per la Direcció General de Política Lingüística destaquen aplicacions de realitat augmentada com la de l’empresa Minushu o orientades a àmbits prioritaris per als ciutadans com les de BusupCAT o SAVAC, centrades respectivament en la mobilitat urbana i la salut. També n'hi ha de culturals, com el projecte Tekstum Solutions, un algoritme que facilita la informació donada pels lectors als editors.

 


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.205.610 missatges
  • 217.890 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat