Publicitat

Notícia

El .ct guanya punts com a futur domini de Catalunya

En un estat independent no seria possible mantenir un domini format per més de dues lletres

Els dominis de país són aquells que estan formats per dues lletres i que fan referència a un estat concret. Segueixen les normes acordades per l’Organització Internacional de l’Estandardització o ISO, l’organització no governamental la funció de la qual és establir normes tècniques i de classificació, entre moltes d’altres.

Fins ara, a Catalunya s’ha tingut el domini .cat, impulsat per la Fundació puntCAT que fa uns mesos ja va informar sobre la seva situació creixent. Ara bé, en un estat independent i seguint allò establert per la ISO, no seria possible mantenir un domini format per més de dues lletres.

La mateixa Fundació puntCAT s’ha reunit amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, per tal de donar forma a un possible futur del domini de país català. És per aquesta raó que la fundació ha expressat el seu suport envers aquest nou domini, en tant que es tracta d’una entitat “promotora de la llengua i la cultura catalana a Internet”.

En cas que el proper 1 d’octubre el resultat del referèndum sigui “sí”, la Fundació puntCAT ha ofert les seves capacitats per tal de gestionar el nou domini de país. Caldrà veure, però, com avança tot plegat i quins són els successos del proper mes. Tot i haver-hi moltes incògnites, el domini .ct sembla que té el seu futur probable assegurat.
El Tecnològic

El Tecnològic

El Tecnològic és un mitjà independent creat el 2012 amb l'objectiu d'aportar les millors notícies sobre noves tecnologies en català 

Opina

Configuració
  • Rigel 62.084 10 7 👍 30.511
    Això no és així. O el redactat de la notícia transmet la idea que no podrem mantenir el .cat i que hauríem d'optar per un domini territorial de dues lletres (el .ct), i això no és cert perquè es tracta de dues coses diferents. De domini territorial, simplement, no en tenim, i amb la independència el tindrem. El .ct estarà circumscrit al territori delimitat per les fronteres de la República Catalana, serà el domini territorial del nostre estat. El .cat continuarà fent la funció que feia fins ara, de domini cultural, de la nostra llengua i la nostra cultura, per sobre de les fronteres estatals.
  • llevantdemallorca 18.436 13 87 👍 4.030
    Ni us heu adonat que els dominis ara tenen molta menys força? D'ençà que Google redirigeix les cerques, usem menys que mai la barra d'adreces i els dominis. 
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.205.610 missatges
  • 217.890 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat