Notícia

El govern de les Illes perdona el desconeixement del català a metges i infermeres

Des d'IB-Salut asseguren que el motiu és que no hi ha prou professionals que puguin acreditar el nivell mínim

El govern de les Illes no requerirà que metges i infermers acreditin els coneixements que tenen de català durant les properes oposicions del Servei de Salut. En concret, això afectarà el personal que tingui la llicenciatura de Medicina, Farmàcia, Odontologia i també a totes les categories de personal el requisit del qual sigui el títol universitari de Grau o Diplomatura d'Infermeria.

La informació que ha sortit publicada al BOIB ha sorprès perquè trenca amb la promesa del govern de sumar esforços per la normalització lingüística.

De fet, des de MÉS per Menorca s'han mostrat indignats i cansats, i han assegurat que es tracta "d'un desprestigi per a l'actuació del Govern en l'àmbit de normalització lingüística" que “no va ni amb l'esperit dels Acords pel Canvi ni amb el dels acords de mínims entre el Govern i MÉS per Menorca per donar estabilitat al govern”. 

Des del Servei de Salut s'ha excusat en què es tracta d'una "moratòria de dos anys" que s'ha hagut de plantejar per la "manca de professionals" que poden acreditar els coneixements mínims de català.  

 


Opina

Configuració
  • catalàamallorca 36.546 6 17 👍 11.707


    Quins collons... Espero que quan acabi la primera promoció del grau de medicina de la UIB deixin de posar excuses.
  • gosset.inofensiu 14 👍 8
    No cal anar tan lluny! Jo sóc d'un poble empordanès i la meva metgessa de capçalera és d'Honduras i no parla ni papa de català. Clar que deu fer relativament poc que és aquí. Però l'anterior metge de capçalera era espanyol, ja a punt de jubilar-se, i no li donava la gana de contestar en català. I parlo de l'Empordà, no vull pensar ja a rodalies BCN.....
Publicitat
Publicitat

Novetats

Fòrums

  • 9.029.670 missatges
  • 212.134 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat