Notícia

Colau assegura que la manifestació de dissabte estarà encapçalada per la ciutadania

La concentració està promoguda per les institucions però es vol donar tot el protagonisme a la gent

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha assegurat que la manifestació convocada per dissabte de rebuig als atemptats terroristes amb el lema 'No tinc por' estarà encapçalada per la ciutadania, especialment pels col·lectius que han estat directament afectats com els serveis d'emergència, cossos de seguretat o comerciants. Així ho va avançar aquest diumenge a la nit l'alcaldessa a Tele 5 i aquest dilluns ho ha reiterat en el marc de l'entrega de premis del concurs de guarniments de la Festa Major de Gràcia. Colau també ha afegit que els representants de les institucions se situaran en segona o tercera fila, i que encara està per decidir el lloc concret. 
 
En el marc de l'entrega de premis del concurs de guarniments de la Festa Major de Gràcia, Colau ha fet una crida als ciutadans de Barcelona a protagonitzar i fer-se seva la manifestació. "Ha d'estar encapçalada per la ciutadania i molt especialment per aquelles persones i treballadors públics que han protagonitzat els moments més difícils donant suport a qui ho necessitava", ha assegurat l'alcaldessa. 

"Us esperem dissabte per desbordar els carrers i ser molts milers a aquesta manifestació ciutadana. La ciutadania ha marcat el camí aquests dies, va ser la primera en recuperar la Rambla al crit de 'No tinc por' i que segueixi sent així", ha defensat Colau. 

Segons l'alcaldessa, la manifestació d'aquest dissabte a les 18 hores demostrarà que els ciutadans no es dobleguen i que estan "més junts que mai en contra de l'odi, la por i el terror i en defensa de la vida i els drets humans"

Preguntada sobre a quin lloc de la manifestació s'han de col·locar les autoritats, Colau ha respost que la delegació institucional pot anar a una segona o tercera fila. "Jo personalment estaria disposada a estar al final de tot. No crec que aquest sigui el debat. Podem anar a qualsevol punt de la manifestació perquè el tema és que el protagonisme sigui de la ciutadania i dels professionals dels serveis públics, dels veïns de la Rambla i dels comerciants que van obrir els comerços per protegir la gent. 

"El que tinc clar es que cap administració ha de ser la protagonista. La protagonista ha de ser la ciutadania i els professionals dels serveis públics. Són aquests herois anònims i quotidians", ha conclòs. 

Opina

Configuració

Fòrums

  • 9.983.336 missatges
  • 245.414 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums