Notícia

Pocs dies abans de l'estrena mundial, es filtren les novetats de l'últim dispositiu de Samsung

El mòbil s'oferirà en 4 colors i s’estipula que el seu preu rondarà el 1.000 euros

El pròxim 23 d’agost, Samsung presentarà a Nova York la revisió de la seva gamma de gran diagonal: el Galaxy Note 8. Però en Evan Blass (@evleaks), conegut per filtrar molta informació sobre el panorama mòbil, s’ha volgut avançar al fabricant donant a conèixer pràcticament la totalitat de les especificacions del Note 8.

Creix en dimensions i en càmeres

Seguint la línia de disseny del seu germà petit, el Note 8 repeteix amb una pantalla “Infinity Display”, o el que és el mateix: marcs mínims a la part superior i inferior i sense als laterals. La pantalla Super AMOLED incrementaria la diagonal en fins a les 6,3″, amb una resolució de 1440 x 2960 i una relació d’aspecte de 18,5:9.

Aquest augment de polzades suposaria incrementar també les mides del dispositiu, quedant-se en 162,5 x 74,6 mm i un gruix de 8,5 mm.

Una altra novetat és la incorporació d’una doble càmera principal que pretén marcar distàncies amb el S8 i S8+. Ambdós sensors serien de 12 MP però una serà gran angular amb obertura f1.7 mentre que la segona tindria f2.4 i zoom òptic x2. Totes dues amb estabilitzador d’imatge òptic. A la part davantera trobarem un sensor de 8 MP i f1.7.

Especificacions del Note 8

Paral·lelament a les novetats anteriors, trobarem una actualització dels principals components del dispositiu. Incorporarà un processador Exynos 8895o bé el Qualcomm Snapdragon 835 als Estats Units. Muntaria, a més a més, 6 GB de memòria RAM i 64 GB d’emmagatzematge ampliables mitjançant microSD.

La controvertida bateria que utilitzava el Note 7 ja és passat i en el nou dispositiu trobarem una bateria de 3.300 mAh amb possibilitat de càrrega sense fils i port USB-C. Òbviament, tindrà el stylus que marca la diferència amb la resta de competidors. El Note 8 obtindria la certificació IP68, que li aportarà resistència a la pols i l’aigua.

Galaxy Note 8 en color daurat. Font: ProAndroid

Colors i possible preu

Samsung oferirà quatre colors: negre, daurat, gris i blau i s’estipula que el seu preu rondarà el 1.000 €.

Esperem que el Galaxy Note 8 no es vegi envoltat de cap polèmica i pugui entrar de ple a la batalla de la gamma alta. Cal dir que aquesta informació no està verificada per Samsung i que es tracta de filtracions que poden acabar sent certes o falses.

PCatalà

PCatalà

PCatalà és un mitjà independent creat el 2012 amb l'objectiu d'aportar les millors notícies sobre noves tecnologies en català 

Opina

Configuració
 • ziol 7.138 14 303 👍 2.514

  Hi ha una cosa que no entenc, o és que potser a la facultat de física em van enganyar.

  Amb un diàmetre d’objectiu de 4 mm —això és la meva estimació màxima sobre el dibuix—, la resolució teòrica màxima possible, si les lleis de l’òptica no han canviat els darrers anys, és d'uns 1,4 Megapíxels.

  Per què, aleshores, hi posen sensors de 12 MP?

  A qui volen enganyar?

  • Taujà 13.340 7 153 👍 4.783
   A qui volen enganyar?

   Als consumidors 
  • Eimeric 7.755 11 275 👍 1.583
   No crec que faci 4 mm sinó 6 o 7, tot i que No ho sabrem del cert fins que es presenti. De moment estàs comentant rumors.

   En qualsevol cas precisament això no té res de nou això ni sorprenent. La càmera serà millor o pitjor en diferents aspectes però ja fa anys que no augmenten els megapíxels de les càmeres dels smartphones.

   Un petit resum de la gama alta de Samsung (els S i els Note fins ara sempre han compatit càmera). Al 2014 Samsung va treure el seu telèfon amb una càmera de 16 megapíxels, al 2015 va mantenir la resolució tot millorant alguns detalls tècnics. En canvi al 2016 va sorprendre a tothom baixant la resolució a 12 megapíxels, segons Samsung i la majoria d'analistes això ha fet que els píxels siguin més petits, captin més llum i la qualitat de la foto en zones de baixa lluminositat sigui millor. La càmera del Galaxy S8 del 2017 és exactament la mateixa que la del S7 del 2018, només canvien quatre detalls del processat. La idea que tenen ara és jugar amb el doble sensor com ha fet altres marques, però de moment és un rumor.

   En qualsevol cas, aquests megapíxels són reals. Com també ho són el iPhone, el Google Píxel o el HTC11. El Sony Xperia XZ Premium també té una càmera de 19 megapíxels reals. I fins i tot en telèfons més econòmics en pots trobar de 16 reals. Tot i ser telèfons d'empreses diferents la majoria porten sensors de Sony (una minoria d'Omnivision i altres empreses menors). I ja fa molts anys que Sony ven aquests sensors de 5 a 8 megapíxels de diàmetre amb 12 o més megapíxels (fins a 25).

   Hi ha companyies que van mentir o manipular utilitzant sistemes d'interpolació, però només en telèfons barats i es nota de seguida. Són fotos grans però amb poc detall.

   És impossible que Samsung i les altres hagin mentit en els seus telèfons quan treuen fotos amb tant detall. Mira uns quants exemples. https://www.flickr.com/photos/topesdegama/sets/72157681157768940/    Això és un retall d'un detall molt petit, de només 100x100 píxels. Si enganyessin com dius com s'explicaria que encara pogués veure els números?
   • ziol 7.138 14 303 👍 2.514

    No és possible que l’objectiu tingui una obertura de 6 o 7 mm. Si és un f 1,7 i el gruix del dispositiu és de 8,5 mm, sense comptar el gruix de la carcassa, el sensor i la pròpia òptica, el diàmetre màxim de l’objectiu serà de 8,5 / 1,7 = 5 mm, però a la pràctica això és impossible per limitacions estructurals, és molt difícil que una òptica d'aquesta mida i focal pugui superar els 4 mm.

    I això condiciona la resolució, per problemes de difracció, independentment del sensor —mida total i mida del píxel—, o de la qualitat del sistema òptic —que sempre fara que sigui una mica inferior al límit teòric—.

    En definitiva, amb 4 mm d’obertura —que és el factor limitatiu clau— és impossible passar de 2 MP teòrics i per limitacions d'altra mena, per exemple el fet d'haver d’emprar un filtre de Bayer pel color, baixa a uns 1,4 MP. Màxim teòric, repeteixo que no té res a veire amb el sensor, és la màxima informació que se’n pot treure d’una òptica d’aquesta mida.

    De totes maneres 1,4 MP és bastant. Els nostres ulls tenen força més resolució òptica, però desprès del processat de la informació per la retina i el pas del senyal «comprimit» pel nervi òptic, al cervell li arriba una imatge de no més de 1,5 MP, tot i que no amb la mateixa resolució al centre que a la perifèria.

    En la imatge del rellotge que has posat, cada número ocupa uns 8×8 píxels, més que suficients per llegir un caràcter. No sé quina edat tens, però als anys 80 les impressores eren amb 8 agulles, cosa que vol dir que cada lletra o número tenia com a màxim 8 píxels d’alt. De fet, moltes impressores de tiquets encara funcionen en aquesta resolució.

    La meva tesi és que el concepte de màrqueting de megapíxel, com a mínim, és enganyós. I s'aplica també a moltes òptiques fotogràfiques. Per posar un cas, les òptiques d’una réflex típica 18-55, no acostumen a poder proporcionar més de 4 MP reals, per molt que les càmeres portin sensors de 20 o 25  MP que només es podrien arribar a aprofitar amb òptiques molt més grosses.

Publicitat
Publicitat
Publicitat

Fòrums

 • 9.124.019 missatges
 • 215.141 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums