Notícia

La Guàrdia Civil es planteja assumir els controls de seguretat al Prat 'de forma excepcional' en cas de caos

Tot dependrà de la votació de l'assemblea de treballadors que tindrà lloc aquest dijous

La Guàrdia Civil "contempla la possibilitat" d'assumir els controls de seguretat de l'Aeroport de Barcelona-El Prat "de forma excepcional" en cas de caos per la vaga dels treballadors d'Eulen, segons ha avançat 'La Vanguardia' i ha confirmat l'ACN. Amb tot, fonts d'aquest cos han detallat que "per ara no hi ha res establert perquè assumeixin aquest rol".

Durant les aturades parcials de divendres, diumenge i dilluns la Guàrdia Civil va reforçar la plantilla d'agents a la T1 i la T2 per controlar que es complia la normativa de seguretat aèria. Un fet que es repetirà si l'assemblea de treballadors d'aquest dijous no ratifica el document de la Generalitat i decideix mantenir les aturades parcials de divendres i diumenge i la vaga indefinida prevista a partir de dilluns 14.

Les negociacions amb els treballadors

Durant la darrera reunió convocada per la Direcció de Relacions Laborals de la Generalitat, celebrada dimarts, els mediadors van exposar una proposta amb la qual l'empresa incrementava el sou en 200 euros lineals i contractava 76 treballadors en èpoques de màxima activitat –51 per incrementar en una persona els actuals quatre empleats dels punts de control i 25 per reforçar la qualitat del servei en època estival-.

Poc després de conèixer la proposta, Eulen va anunciar que l'acceptava a contracor. Mentrestant, però, el comitè de vaga s'hi va mostrar escèptic, sobretot pel vessant econòmic, ja que els treballadors reclamen que l'increment de sou sigui de 350 euros. Amb tot, la proposta s'ha de sotmetre a votació d'una assemblea de treballadors prevista per aquest dijous.


Opina

Configuració
  • torraina_infernal 38.369 11 16 👍 23.503
    El que ha de fer la Guarra servil és rendir-se, entregar les armes i tornar a casa seva.

    Si algú ha de prendre el control seran els mossos. Res hi punta la guarra servil aquí. Cap a casa colons.
  • EmulatorQ Usuari sumador 64.664 15 6 👍 19.671
    Al final ja tenen el que volien: AENA ha col·locat la Guàrdia Civil per ocupar-se dels controls. Molt més fàcil així, ja que tant els uns com els altres depenen del govern espanyol.
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.286.674 missatges
  • 220.704 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat