Notícia

El govern de l'Aragó subvencionarà un premi literari en català

L'administració els ha convocat després que l'anterior govern en retirés la dotació econòmica

El govern de l'Aragó subvencionarà un premi literari en català i un altre en aragonès. L'Administració compleix així el seu compromís de dotar a aquests guardons amb 3.000 euros cadascun d'ells i de convocar-los per separat, després que l'anterior Govern PP-PAR els fusionés i en retirés la dotació, "la qual cosa va ocasionar que quedés desert en totes les seves convocatòries", ha informat l'Executiu autonòmic en una nota de premsa.

'Són un instrument imprescindible per al foment de la creació literària en les nostres llengües pròpies'

La convocatòria es publicarà en els propers dies en el Butlletí Oficial de l'Aragó (BOA) per a obres que hauran de ser inèdites i tenir una extensió mínima de 100 pàgines per a prosa, 350 versos per a poesia i sense límit per a assaig. El termini de presentació d'originals començarà una vegada publicada l'ordre en el BOA i acabarà als 20 dies naturals.

El director general de Política Lingüística, José Ignacio López Susín, ha explicat que aquests premis són un "instrument imprescindible per al foment de la creació literària en les nostres llengües pròpies" i s'emmarquen en les mesures del govern d'Aragó "per desenvolupar una política lingüística per a l'aragonès i el català realista i adaptada a la normativa vigent i als compromisos internacionals assumits per l'estat espanyol".


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.238.984 missatges
  • 219.056 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat