Notícia

El govern espanyol exigeix que el País Valencià i Catalunya es comuniquin en l'única llengua que 'comparteixen': el castellà

Madrid considera que el català i el valencià són llengües diferents i que els seus parlants no s'entendrien

Juan Carlos Moragues. Foto: eldiario.es
Juan Carlos Moragues. Foto: eldiario.es

L'advocacia de l'Estat de la delegació del govern espanyol al País Valencià ha interposat un recurs contenciós-administratiu contra el Decret 61/2017 pel qual es regulen els usos institucionals i administratius de les llengües oficials en la Generalitat Valenciana. Segons que ha informat la delegació del govern espanyol a través d'un comunicat, l'advocacia ha analitzat jurídicament aquesta norma i entén que alguns preceptes poden resultar contraris a la llei i a la Constitució.

Així, entre els articles que considera qüestionables, hi ha aquells que preveuen que es redactin en valencià les notificacions, còpies de documents redactats i comunicacions de l'administració de la Generalitat Valenciana, que hagin de tenir efecte o estiguin dirigides a "comunitats autònomes pertanyents al mateix àmbit lingüístic que el valencià".

Moragues ha dit que el govern espanyol està "en la línia de fomentar l'ús del valencià, que forma part de la nostra història, cultura i manera de ser"

El govern espanyol considera "evident" que perquè aquestes comunicacions poguessin anar redactades en valencià, haurien de ser adreçades a autonomies amb la mateixa llengua cooficial, "situació que, evidentment, no és possible, en ser el valencià una llengua cooficial únicament a la Comunitat Valenciana".

En declaracions enviades als mitjans, el delegat del govern espanyol al País Valencià Juan Carlos Moragues, ha explicat que s'ha interposat un recurs després d'analitzar la norma i comprovar que hi ha preceptes que poden resultar contraris a l'ordenament jurídic. 

Moragues ha dit que el govern espanyol està "en la línia de fomentar l'ús del valencià, que forma part de la nostra història, cultura i manera de ser" però que "una cosa és fomentar-lo i altra establir un decret d'usos que pot resultar contrari a la legalitat".
 


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.122.618 missatges
  • 215.100 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums