Notícia

Comença una campanya d'etiquetatge en català als mercats i supermercats de l'Alguer

L'objectiu de sensibilitzar els ciutadans, comerciants i consumidors algueresos sobre la llengua pròpia

Aquest mes s'ha posat en marxa el projecte d'etiquetatge en català "Fruita i Verdura a l'Alguer". La iniciativa té l'objectiu de sensibilitzar els ciutadans, comerciants i consumidors algueresos sobre el català a través d'una activitat tan quotidiana com és fer la compra diària.

Segons informa la Generalitat, aquesta campanya de política lingüística ha estat impulsada pel Servei de la Llengua i la Cultura Sardes de la Conselleria de Cultura de Regió Autònoma de Sardenya, en col·laboració amb l'Ajuntament de l'Alguer i la Delegació de la Generalitat de Catalunya a Itàlia.

"La iniciativa consisteix en l'elaboració d'etiquetes, amb un disseny atractiu, que els botiguers han col·locat en parades i caixes dels productes hortofructícoles", explica el Govern. 

Concretament, els noms que els clients podran trobar a les parades dels mercats i supermercats seran els d'aliments com espinacs, préssecs, figues, bledes, etc. Per altra banda, ja es poden veure il·lustracions amb la indicació en català de fruites i hortalisses, dividides per estacions: hivern, primavera, estiu i tardor. 

Aquests cartells de promoció, que també incorporen el logo "MenjAlguerès", han estat distribuïts pels mercats i supermercats més importants de l'Alguer, on també es pot trobar la resta del material promocional i divulgatiu. Està previst, com a següent pas, eixamplar el projecte i aplicar-lo també al sector del peix i del marisc i als productes càrnics.


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.283.550 missatges
  • 220.619 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat