Notícia

Creen una nova aliança valencianobalear per acabar amb els Països Catalans

Busquen eliminar les 'interferències alienes per diluir o annexionar les singulars dels balears i els valencians

El passat 14 de juny, diferents membres de la Fundació Jaume III es van reunir amb el president de Lo Rat Penat, el director dels cursos de 'Llengua Valenciana' i membres de la Reial Acadèmia de Cultura Valenciana. 

Segons publica dBalears, la trobada es va produir a la seu de Lo Rat Penat i el motiu va ser el de començar una col·laboració entre les entitats. Des de la fundació Jaume II afirmen que amb aquestes sinergies busquen seguir amb "la protecció, defensa, estímul i difusió de la cultura i la llengua pròpies". 

Concretament, expliquen que busquen blindar aquests territoris de les "interferències alienes i intents interessats de diluir o annexionar les singulars i indiscutibles identitats diferenciades del poble balear i del poble valencià".

Recordem que Lo Rat Penat és una entitat fundada a València el 1878 amb la finalitat de promoure la Renaixença al País Valencià. No obstant això, cap als anys vuitanta va adoptar una posició anticatalana i de clara separació lingüística i cultural. 

Per altra banda, la Fundació Jaume III va néixer el 2013. L'entitat busca plantejar un estàndard lingüístic mallorquí propi. És una entitat que es desmarca radicalment del concepte dels Països Catalans i els seus dirigents són expolítics i exmilitants del PP i d'UPyD.

Tal i com també recorda dBalears, no és la primera vegada que sectors anticatalanistes de les Balears i del País Valencià uneixen forces. El Grupo d'Acció Balear (GAB) i el Grup d'Accio Valencianista (GAV) col·laboren sovint per dur a terme les seves reivindicacions.


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Novetats

Fòrums

  • 9.064.373 missatges
  • 213.248 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums