Notícia

Identificar grafitis a favor de la llengua, la nova campanya del Moviment Franjolí

L’objectiu és demostrar el greuge que viu el català a la Franja

El Moviment Franjoli per la Llengua ha llençat una nova crida per identificar els diferents grafitis, pintades o murals que reivindiquen el català a la Franja. L’objectiu és trobar "qualsevol tipus d’expressió que fomenti l’ús de la llengua catalana, la toponímia tradicional dels pobles o els lligams de la Franja amb la resta de territoris de catalanoparlants".

Segons els promotors, cal mostrar el greuge que viu la llengua catalana en aquest territori per seguir "demanant l’oficialitat de la llengua o denunciant la imposició de la toponímia castellana". En aquest sentit, la portaveu el Moviment Franjolí, Marta Canales, assegura que aquestes pintades "acaben sent mostres de denúncia de la situació que vivim, tant de bo un dia vegem aquestes pintades obsoletes perquè s’hagin atès les reivindicacions lingüístiques de la gent de la Franja".

Les persones que vulguin fer arribar una fotografia al Moviment Franjolí ho poden fer enviant un correu electrònic a movimentfranjoli@gmail.com o penjant-la a les xarxes socials amb l’etiqueta #NoAmaguiselCatalà.


Opina

Configuració
  • onofre 7.879 12 271 👍 938
    Molt bona iniciativa. Jo a l'estiu de 2015 vaig passar-hi peg aquelles contrades i hi vaig veure més d'un. De fet, un molt semblant amb aquest de la notícia però més avall; a tocar del trencall del poble d'en putero
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.239.477 missatges
  • 219.073 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat