Notícia

El domini .cat segueix creixent i es consolida a tot el territori

La Fundació puntCAT avisa que encara queda molt camí per recórrer i que la implantació és només d'un 0,8%

Infografia de la Fundació puntCAT
Infografia de la Fundació puntCAT

Ja hi ha prop de 113.000 dominis .cat registrats a internet i no paren de créixer. Durant aquest 2017 els .cat han augmentat un 4,5 respecte al mateix període de l'any passat i un 11% respecte al del 2015. Aquestes dades es desprenen de l'Observatori puntCAT, l'informe anual que realitza la Fundació puntCAT. 

Concretament, l'estudi assegura que, pel que fa a la distribució geogràfica, el domini .cat té presència a tot el territori de parla catalana. A Catalunya té una gran incidència a la província de Barcelona amb un 79%. A Girona també té una presència notable amb un 15%. Per altra banda, en els casos de les províncies de Lleida i el sud de Tarragona només sumen, entre totes dues, el 14%. 

L'Observatori també confirma que gairebé el 3% del total dels dominis .cat està localitzat a les Illes Balears. Per la seva banda, el País Valencià aquells webs que utilitzen el .cat no arriba l'1%. 

La resta queda repartida entre la Catalunya Nord, Andorra, la Franja de Ponent i l'Alguer. Finalment, prop d'un 7% està localitzat a la resta del món, amb presència repartida als 5 continents.

Recordem que aquest estudi es presenta cada 17 de maig i té la voluntat de créixer i ampliar la seva informació, incloent-hi els resultats de nous estudis que la Fundació està duent a terme sobre la demanda del català a la xarxa.

La Fundació puntCAT avisa que encara queda molt camí per recórrer. L'organització explica que si comparem el .cat amb els 256 dominis de país que existeixen, la penetració a la població és significativa. No obstant això, la implantació al territori és només d'un 0,8%, és a dir, hi ha menys d'un domini .cat per cada 100 habitants del territori de parla catalana. 

Aquesta xifra ens indica que existeix un ampli marge de creixement si ho comparem amb dominis que tenen més de 30 anys de vida des del seu llançament.


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Novetats

Fòrums

  • 9.066.898 missatges
  • 213.329 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums