Notícia

El govern valencià publicarà el paquet més gran de subvencions per al foment del valencià

En total seran més de 6 milions d'euros que es posaran a disposició de diversos col·lectius

El conseller d\'Educació Vicent Marzà junt al director general de Política Lingüística, Rubén Trenzano, en una imatge d\'arxiu. © DIARI LA VEU
El conseller d\'Educació Vicent Marzà junt al director general de Política Lingüística, Rubén Trenzano, en una imatge d\'arxiu. © DIARI LA VEU

La Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport publicarà aquesta setmana el paquet més gran de subvencions per al foment i la promoció del valencià. És la primera vegada que en un mateix dia un govern valencià proposa aquesta quantitat en subvencions per a la llengua. 

En total seran més de 6 milions d'euros que es posaran a disposició de diversos col·lectius per a la difusió del valencià. Les ajudes es dividiran en quatre sortides i hi podran optar empreses de mitjans de comunicació; ajuntaments, mancomunitat i entitats locals; associacions i entitats sense ànim de lucre, i empreses dedicades a la traducció literària.

Del total del paquet d'ajudes, al qual ha tingut accés Diari La Veu, l'ordre de subvenció als mitjans de comunicació en valencià ascendeix a 2.850.000 euros; la destinada als ajuntaments, mancomunitats i entitats locals suma 1.114.673,29 euros; la dedicada a associacions i entitats sense ànim de lucre (sindicats, associacions i col·legis professionals, universitats i xarxes universitàries) arriba als 1.940.000 euros, i la destinada a treballs de traducció literària comença amb 100.000 euros. 

Al marge d'aquesta última, que és de nova creació, les altres tres veuen incrementat el seu pressupost respecte a l'any 2016. La de mitjans de comunicació en 550.000 euros, la d'entitats locals en 114.000 euros i la d'associacions en uns 240.000 euros.


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.090.193 missatges
  • 214.074 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums