Notícia

La Fira del Llibre de Bolonya catapulta la literatura infantil i juvenil en català

L'Institut Ramon Llull ha quadruplicat les cites amb agències i editorials internacionals

La literatura dels Països Catalans va ser convidada d'honor a la Fira del Llibre Infantil i Juvenil de Bolonya, celebrada entre els dies 3 i el 6 d'aquest mes. Hi van assistir uns 80 creadors, entre els quals hi havia autors, il·lustradors i artistes de tot el territori. 

L'esdeveniment és el més important del món pel que fa al sector dels llibres infantils i juvenils i el resultat ha estat un augment substancial en l'interès per la literatura catalana. 

Concretament, l'Institut Ramon Llull, uns dels representants i coordinadors d'alguns dels esdeveniments, ha confirmat aquest interès i ha assegurat al seu web que han quadruplicat les cites amb agències i editorials internacionals.

"Els tècnics de l'Institut Ramon Llull han celebrat 125 reunions amb representants editorials de 32 països diferents, de les quals més de la meitat han estat amb editorials que encara no coneixien els serveis de l'IRL", explica l'institut català. 

D'aquestes trobades, 19 serien amb agents francesos, 13 amb italians i 13 més amb britànics. No obstant això, l'Institut Ramon Llull també ha mantingut reunions amb persones interessades que venien dels Estats Units, Xina, Índia, Turquia o Argentina, entre d'altres. 

Recordem que enguany ha estat la primera vegada que una cultura que no gaudeix d'un estat ha estat convidada a assistir a aquesta fira. Hi va haver representants de tots els territoris dels Països Catalans, inclús de l'Alguer. Els últims convidats d'honor van ser Suècia, Brasil, Croàcia i Alemanya.

La fira té una importància d'abast mundial. L'any passat hi van assistir 1.278 expositors de 74 països i 856 periodistes acreditats de 40 països, es van vendre més de 15.000 títols de 40 països i va rebre prop de 60.000 visitants (entre professionals i públic).


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.283.551 missatges
  • 220.619 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat