Notícia

Connectats o infeliços: L’informe PISA mostra la dependència dels estudiants

7 de cada 10 estudiants espanyols se senten 'molt malament' i estressats quan no es poden connectar a Internet

Article de Miquel Orozco

Ahir l’OCDE va presentar l’Informe PISA 2015 sobre el benestar dels estudiants que analitza els índexs de felicitat de més de mig milió d’estudiants de 15 anys en 72 països on, entre diversos indicadors, tracten la repercussió de l’ús dels dispositius mòbils i la connexió a Internet en la seva felicitat.

A Espanya tots sabem que fem un gran ús d’Internet, sobretot en les xarxes socials i les aplicacions de missatgeria, però ara un estudi oficial ens demostra en dades la influència d’aquesta dependència a Internet en el benestar i la felicitat dels estudiants.

Les dades són impactants: 7 de cada 10 estudiants espanyols se senten “molt malament” i estressats quan no es poden connectar a Internet. En termes generals passen al voltant de 3 hores diàries utilitzant Internet entre setmana i 3,5 hores diàries els caps de setmana. Això ho podem comparar amb altres països: mentre que la mitjana dels països passen 146 minuts diaris connectats a Internet, a Espanya la xifra augmenta a 167 minuts entre setmana.

Això en la mitjana, però hi ha un 22% dels estudiants que passen més de 6 hores diàries, aquests la OCDE els anomena “usuaris extrems”. Aquest és un indicador que fa servir la OCDE per comparar la dependència a Internet entre els països.

Si comparem aquests estudiants super-connectats amb els que passen 3 hores diàries, els primers obtenen 35 punts menys en les proves de Ciències en l'informe PISA i mostren una menor satisfacció amb les seves vides. També acostumen a participar menys a classe, hi falten més i arriben tard més freqüentment a les escoles.

Aquestes dades semblen indicar que com més hores passen els estudiants connectats a Internet menys feliços són. Està clar que les noves generacions són les “generacions connectades”, però ara la feina serà valorar fins a quin punt aquesta connexió constant és beneficiosa per la nostra salut i felicitat.

PCatalà

PCatalà

PCatalà és un mitjà independent creat el 2012 amb l'objectiu d'aportar les millors notícies sobre noves tecnologies en català 

Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.108.573 missatges
  • 214.654 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums