Notícia

Aurora Picornell esdevé, per fi, filla predilecta de Mallorca

El ple del Consell de Mallorca ho va decidir aquest dimecres per unanimitat

Aurora Picornell ja és filla predilecta de Mallorca. El Consell de Mallorca va aprovar, aquest passat dimecres durant el ple, atorgar aquest reconeixement a la política i miliciana mallorquina.

El proper 24 d’abril, se celebrarà un acte al Palau Reial per atorgar aquest reconeixement a Picornell i també per entregar les 5 medalles d’Honor i Gratitud de l’Illa de Mallorca. Aquests guardons recauen aquest any al Centre Internacional d’Educació (CIDE) en motiu del seu 50è aniversari; a la Universitat d’Estiu d’Estudis de Gènere; al músic i promotor cultural Toni Torrens; a la fundació Patronat Obrer de Sant Josep; i l’Associació de Persones de Mallorca, pel seu 75è aniversari. 

Qui va ser Aurora Picornell? 

Aurora Picornell va ser una sindicalista i miliciana mallorquina, defensora dels drets de les dones i del pensament comunista, que va ser assassinada pels franquistes la nit de Reis de 1937. Juntament amb Picornell van morir també 4 dones més. Totes elles eren conegudes com les "Roges del Molinar" i vivien al barri del Molinar de Palma de Mallorca. Cada nit de Reis es commemora la seva causa i ella s'ha convertit en tot un símbol de la lluita memorialista de les Illes. 

De fet, dos mesos després que s'iniciessin les tasques d'exhumació de la fossa de Porreres, va néixer el col·lectiu cultural Aurora Picornell en defensa de la memòria històrica i la lluita obrera i feminista. L'entitat, que pren el nom de la sindicalista afusellada a Porreres, es va presentar amb l'objectiu de "conèixer i difondre les tradicions i la memòria dels moviments obrer, feminista i popular, en tots els temps i circumstàncies, però especialment a les Illes Balears".


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.109.584 missatges
  • 214.692 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums