Notícia

El govern valencià subvenciona un projecte que distingeix els comerços catalanoparlants

La iniciativa ja té més de 900 establiments i professionals inscrits

El govern valencià subvenciona un projecte que diferencia entre els comerços (tant físics com de professionals) catalanoparlants de tots els altres. La iniciativa ja té més de 900 comerços i professionals inscrits.

Concretament, el projecte es diu Troballengua i, segons explica l'organització, registrada a Xàtiva, pretén ser "un espai de trobada entre gent que desitja adquirir productes o serveis en valencià i aquells que els ofereixen". 

TROBALLENGUA CULTURAL S.L, l'empresa creadora del projecte, va rebre 31.212,45 euros de l'administració valenciana durant el 2016. A part, també ha rebut el suport públic de la Direcció General de Política Lingüística de la Conselleria d'Educació.

En declaracions recollides per Valencia Plaza, Rubén Trenzano, director de Política Lingüística de la Generalitat, va afirmar que "és un projecte singular que hem subvencionat des del Consell, en tant que promou les dues llengües oficials". 

De fet, creu que el projecte té un segell de qualitat, ja que intenta revertir una situació obvia: "que en qualsevol comerç t'atenen en castellà, però no està garantit el mateix tracte pels valencianoparlants".

Els responsables de Troballengua també han creat un distintiu on diu 'Ací t'enetenem' per tal que els establiments el puguin col·locar a l'entrada dels locals. A part, dins la seva pàgina web també es poden trobar totes les festes locals de totes les poblacions del País Valencià.

Segons Jordi Pérez Montiel, un dels impulsors i la cara visible del projecte, la iniciativa vol visibilitzar l'actual situació del valencià. Pérez explica que "si vas a un comerç de proximitat, és normal dirigir-se en valencià", però afirma que això no passa, per exemple, en els grans magatzems

Com funciona?

Pels usuaris, la campanya consta de tres passos. Primer, registrar-se i accedir al buscador per trobar el tipus d'establiment que necessita al lloc que l'interessa. 

El segon pas és triar entre les diferents opcions que et proporciona el buscador, comprovar les valoracions realitzades per altres clients i decidir l'establiment que vol visitar. El tercer pas, i potser el més polèmic, és visitar el comerç que s'ha triat i valorar l'atenció rebuda analitzant "si s'ajusta a les expectatives i a les valoracions d'altres clients".

Pel que fa als professionals que vulguin estar presents en aquesta llista, el projecte ho permet mitjançant dos passos molt simples. Primer, registrar-se; i segon, omplir les dades relatives a l'establiment o servei professional per a què els clients pugin saber què fa i on és.


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.086.195 missatges
  • 213.946 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums