Notícia

Per què van eliminar iCat de l'FM i per què torna ara

L'emissora cultural de Catalunya Ràdio es tornarà a escoltar a les ones durant el pròxim setembre

iCat va néixer el 2006 com una emissora multimèdia, per FM i internet. 6 anys després, la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) va decidir que l'emissora només emetria via internet. 

El perquè? Segons la mateixa CCMA, la renúncia a l'FM "va ser plantejada pel Consell de Govern per causes econòmiques l'any 2012, com a mesura provisional i reversible, vinculada a la superació de l'etapa de màxima contenció pressupostària viscuda pel sector públic de Catalunya". 

És a dir, per culpa de les retallades, el govern havia d'eliminar algun canal de les emissions FM. Es va decidir que l'iCat, el cultural, seria el castigat. 

La decisió va ser molt polèmica. No només perquè la qualitat dels continguts (que des de llavors només s'emetien per internet) va minvar significativament, sinó pels arguments que donava la CCMA per excusar la decisió. Concretament, es va arribar a assegurar que la decisió "era una questió d'adaptació als nous consum de ràdio".

Aquest dimecres, 6 anys després, el Consell de Govern de la CCMA ha acordat la recuperació de les emissions d'iCat.cat per les ones de la freqüència modulada a partir de la temporada 2017-2018. L'inici està previst pel pròxim mes de setembre. 

La tornada de iCat a l'FM ha estat possible gràcies a la insistència del director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo i el seu equip. De fet, l'any passat, durant la festa dels 10 anys d'iCat, ja es va anunciar que es treballaria en aquest sentit.

No obstant això, des de la CCMA també s'ha recalcat que la recuperació "ha comptat amb la complicitat del conseller de Cultura, Santi Vila, que havia expressat públicament el desig de contribuir al retorn de les emissions". 

La CCMA també ha assegurat que "treballarà per retornar les emissions d'iCat a l'FM, tot establint els mecanismes de col·laboració necessaris amb el Departament de Cultura" per fer viable aquesta recuperació.


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.284.942 missatges
  • 220.671 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat