Notícia

El Síndic de Greuges, decidit a parar els peus a aquells qui vulnerin el català

Demana explicacions per l’eliminació per part de l’Agència Estatal d’Administració Tributària dels formularis en llengua catalana

El Síndic de Greuges ha decidit investigar dues possibles vulneracions del dret a expressar-se en català. Rafael Ribó reclama explicacions per l’eliminació per part de l’Agència Estatal d’Administració Tributària (AEAT) dels formularis en llengua catalana. Alhora, també vol esbrinar perquè s’ha imposat una multa de 601 euros a un passatger de l’aeroport del Prat per parlar en català a un policia.

Després de l’eliminació del català dels formularis de l’AEAT, el Síndic ha decidit obrir una actuació d’ofici per possible vulneració de drets lingüístics. Un contribuent va mostrar la seva disconformitat amb la manca de disponibilitat en llengua catalana dels diversos models d’IVA. Segons l’AEAT, s’ha decidit prescindir del català per raons "d’economia i oportunitat".

El Síndic també ha intervingut en el cas que ha transcendit a la llum pública del passatger multat amb per desobediència als agents de l’autoritat, tot i que ell ha manifestat que l'han multat perquè es va adreçar en català a un agent de la Policia Nacional en el control de passaports de l'aeroport del Prat. 


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.089.444 missatges
  • 214.050 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums