Notícia

El web de pressupostos municipals, un dels millors projectes de l'any a nivell internacional

És una eina pionera creada per la Generalitat i que permet cercar, comparar i conèixer l'evolució dels pressupostos dels municipis catalans

El web de visualització dels pressupostos municipals de Catalunya ha estat considerat un dels millors projectes de l'any al congrés internacional Connect Socrata, celebrat durant el 7 i 8 de març a Washington. 

Aquestes jornades estan organitzades per l'empresa Socrata, una de les més importants del món en el sector de les dades governamentals i que cada any reuneix usuaris i desenvolupadors de tot el món.

El projecte de visualització interactiva dels pressupostos municipals de Catalunya va ser un dels vint seleccionats per exposar durant les jornades. D'entre la vintena de projectes finalistes, només quatre van rebre el guardó, gràcies a les votacions dels més de 200 assistents.

El web de pressupostos municipals és una eina telemàtica creada pel Departament d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència que permet cercar, comparar i conèixer l'evolució dels pressupostos dels municipis catalans. 

El programa recull tota la informació relativa al pressupost dels municipis catalans en una nova secció ubicada al Portal Transparència Catalunya.


Opina

Configuració
 • Oriol_e9g 737 11 👍 184
  Molt bé aquest publi-reportatge d'una empresa privada, espero que us hagin pagat. La realitat és que Socrata ven un producte per crear portals de dades obertes a preu d'or i es munta aquests premis per auto-premiar als que fan servir el seu producte. 

  És una simple campanya de màrqueting i heu caigut de quatre potes. 

  Em semblen molt més interessant altres projectes i solucions opensource de dades obertes com Ckan o DKan, i molt millors per la societat, que malauradament no poden guanyar aquest premi perquè com ja he dit és un premi d'una empresa privada pels que fan servir el seu producte.

  El resultat final d'aquest projecte és que uns quants milers d'euros de la generalitat han anat a enriquir més una empresa americana, i de la qual ara serem esclaus a base de llicències i manteniment.

  Si haguessin fet això mateix basat en una solució de software lliure i amb desenvolsdors catalans tots en sortiríem beneficiats, però no, preferim que els diners marxin i que no repercuteixin en el territori.
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Fòrums

 • 9.088.228 missatges
 • 214.014 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums