Notícia

La Generalitat organitza cursos perquè els ciutadans assimilin les noves normes ortogràfiques

La iniciativa arriba 4 mesos després de la polèmica actualització gramatical de l'Institut d'Estudis Catalans

Gairebé 4 mesos després de la polèmica actualització gramatical d'Institut d'Estudis Catalans, la Generalitat ha engegat la maquinària perquè els catalans i les catalanes assimilin les noves normes ortogràfiques. En aquest sentit, la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura ha creat un conjunt de dictats en línia dedicats a treballar les noves normes d’ortografia aprovades recentment.

Els nous dictats específics sobre les novetats ortogràfiques s’afegeixen al centenar que ja estaven disponibles a l’eina Dictats en línia del web Llengua catalana que, des de 2016, ha rebut 300.000 visites. Els dictats en línia es poden consultar, escriure i autocorregir interactivament des d’ordinadors, mòbils i tauletes i se’n pot descarregar lliurement tant l’àudio com el text.

"L’objectiu de proporcionar, als usuaris d’aquesta eina, un accés ràpid als continguts concrets sobre els canvis normatius"

Un cercador per als més lletraferits

Al mateix temps, la Generalitat també posa a disposició dels ciutadans l’eina Optimot/Nova gramàtica i ortografia, que recull les principals fitxes del cercador de dubtes lingüístics Optimot sobre la reforma ortogràfica.

"L’objectiu de proporcionar, als usuaris d’aquesta eina, un accés ràpid als continguts concrets sobre els canvis normatius", expliquen des de la Direcció General de Política Lingüística. .
 


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.090.193 missatges
  • 214.074 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums