Notícia

Preparen un documental que recollirà la història dels ateneus de Catalunya

Per poder realitzar-lo, s'organitzarà una campanya de mecenatge per aconseguir 10.000 €

La Federació d'Ateneus de Catalunya (FAC) i Nosotros Films produiran un documental sobre la capacitat que tenen els ateneus "per oferir una cultura basada en la sociabilitat, la participació i el compromís des dels barris i municipis catalans". 

La FAC ha anunciat en un comunicat que el film es publicarà a principis del 2018. Segons la federació, l'objectiu d'aquest arxiu és "fer valdre la tasca cohesionadora que fomenten aquestes entitats socioculturals, des de la proximitat i amb voluntat de transformació social". 

Per tal de finançar el projecte, la FAC organitzarà una campanya de mecenatge per aconseguir 10.000 €. Segons el president de la Federació d'Ateneus de Catalunya, Salvador Casals, "el documental permetrà explicar la rellevància de la realitat ateneística: qui som i què aportem a Catalunya avui i des de fa dos segles". 

La iniciativa s'ha aprovat aquest dissabte passat, 3 de març, durant l'Assemblea General de Socis de la Federació d'Ateneus, celebrada amb motiu del centenari de l'entitat de Corbera de Llobregat. 

La producció d'aquest documental és una idea que sorgeix de la necessitat d'"enfortir i visibilitzar el moviment [ateneista] durant aquest 2017. De fet, a part de la realització del film, la FAC també vol consolidar el desplegament dels serveis de la Federació en delegacions territorials i l'expansió de la Xarxa de Teatres d'Ateneus de Catalunya (XTAC).

Un nou futur pels ateneus? 

El full de ruta per enfortir i visibilitzar el moviment durant aquest 2017 inclou, a més de la producció del documental, la consolidació del desplegament dels serveis de la Federació en delegacions territorials i l'expansió de la Xarxa de Teatres d'Ateneus de Catalunya (XTAC).

Concretament, la Federació d'Ateneus ha iniciat un procés de descentralització dels seus serveis per acostar-los arreu del país. Durant el 2016, s'han creat desenes de delegacions territorials al llarg de tot el país amb l'objectiu, segons el FAC de "consolidar i impulsar-ne de noves durant els mesos vinents". 

De fet, de cara a agrupar i tindre un registre de tots els ateneus de Catalunya, la FAC va desenvolupar l'any passat una app (disponible per a sistemes iOS i Android) on hi ha totes les activitats culturals de les entitats culturals amb més presència del nostre país.


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.158.985 missatges
  • 216.242 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat