Notícia

Els amics de Viquipèdia es bolquen amb el cinema en català

Preparen una viquimarató nocturna per ampliar els continguts en llengua catalana a la xarxa

La IV Nit de la Llengua al Món Digital se centrarà en el món del cinema en català. La ja tradicional viquimarató nocturna, que anualment amplia els continguts en llengua catalana a la xarxa, estarà dedicada enguany a la informació relacionada amb el setè art.

La jornada tindrà lloc, de manera simultània, des deBarcelona, Girona, Tarragona i les Terres de l'Ebre de 6 de la tarda a 11 de la nit el proper dia 10 de març. 

Els voluntaris que s'hi apuntin hauran de completar i millorar els articles de la Viquipèdia en català sobre pel·lícules disponibles en llengua catalana, tant si es tracta de doblatge com subtitulació o produïdes directament en català, i també d'altres temàtiques relacionades amb el cinema en català, com les biografies d'actors i cineastes o les entrades relacionades amb festivals.

La Viquipèdia en català va ser la primera del món a aconseguir la catalogació de "perfecta"

Alhora, també es volen traduir articles sobre el català a les principals llengües del món presents al projecte de la Viquipèdia.

Més de 15 anys d'història

L’edició en català de la Viquipèdia va ser la segona a crear-se, després de l’anglesa, l’any 2001. Actualment compta amb 535.450 articles. L'any 2013, va ser la primera del món a aconseguir la catalogació de "perfecta" després de completar amb continguts de qualitat els mil articles que els experts consideren que ha de tenir una enciclopèdia. 


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.297.954 missatges
  • 221.169 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat