Notícia

Impulsen un mapa interactiu de tots els monuments i jaciments del patrimoni cultural de Catalunya

L'aplicació té un sistema de navegació que recórrer el territori català i està dissenyada per a tots els públics 

Per primera vegada, un portal permet accedir, de forma conjunta i en obert, a tota la informació geogràfica dels monuments i jaciments arqueològics d'arreu de Catalunya. El web mostra més de 25.000 monuments, 12.000 jaciments arqueològics i prop de 400 jaciments paleontològics amb el dibuix del seu polígon, les dades bàsiques que l'identifiquen i el seu grau de protecció.

El portal l'ha dissenyat el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya amb l'objectiu d'englobar en una única pàgina, tota la informació del patrimoni cultural que hi ha al país. Segons la conselleria de Cultura, la funció principal és la de "difondre informació geogràfica relativa al patrimoni cultural a través d'un sistema de navegació, de fàcil ús i per a tots els públics". 

La informació es presenta per capes sobreposades, que mostren la disposició real sobre el territori dels béns que componen el patrimoni cultural català, i permet que estudiants, professionals, empreses, administracions i públic en general puguin visualitzar, consultar i analitzar informació de forma intuïtiva i àgil.

El portal compte amb una barra lateral d'eines que permet interactuar millor amb l'aplicació. De fet, a través del visor, l'usuari pot navegar, analitzar i consultar la informació geogràfica i carregar serveis externs.


Opina

Configuració
 • catalàamallorca 37.766 6 15 👍 13.051  Amb uns companys estem intentant fer quelcom semblant per a les illes (bé, de moment només Mallorca), llàstima de la falta de temps i recursos. Esperem que no se'n doni un mal ús però.


  Edito: veig que no hi són tots els jaciments arqueològics. O com a mínim en falta un. 
 • ziol 7.039 14 305 👍 2.396

  Potser un primer pas seria fer un fitxer KML —o comprimit KMZ— amb localitzacions, explicacions, comentaris i enllaços a fotografies. Aquesta mena de fitxers es poden visualitzar amb GoogleMaps o GoogleRarth, i picant sobre un dels marcadors accedeixes a la fitxa.

  No és un sistema col·laboratiu tipus wiki, però no és gaire feina per una persona anar-hi afegint noves dades que reculli tot un grup.

Publicitat
Publicitat
Publicitat

Fòrums

 • 9.089.444 missatges
 • 214.050 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums