Notícia

El govern de Ximo Puig promocionarà el valencià en universitats no catalanoparlants

L'Institut Ramon Llull gestionarà el manteniment i funcionament de la iniciativa

El ple del consell valencià va aprovar, el passat divendres 17 de febrer, el convenci de col·laboració entre l'Institut Ramon Llull i la conselleria d'Educació, Recerca, Cultura i Esport per a la promoció del valencià en universitats de fora del territori catalanoparlant.

En declaracions recollides per l'ACN, la portaveu del govern valencià, Mónica Oltra, va assegurar que l'objectiu d'aquest conveni és establir programes de lectorats i càtedres en universitats ubicades fora del nostre àmbit lingüístic.

Gràcies a aquesta iniciativa, que durarà mínim 4 anys, també es realitzaran activitats acadèmiques i de recerca, així com seminaris i conferències. Igualment es col·laborarà per propiciar la realització de proves de certificats oficials de coneixements lingüístics.

L'Institut Ramon Llull establirà els contactes necessaris amb les universitats que la conselleria d'Educació consideri estratègiques, i gestionarà el manteniment i funcionament dels programes de lectorats i càtedres.

Aquest acord significa un pas endavant entre les relacions de la Generalitat de Catalunya i el govern del País Valencià. De fet, el conveni es va forjar després que el president català, Carles Puigdemont, i el seu homòleg valencià, Ximo Puig, pactessin dues reunions per debatre aquest tema. 
 


Opina

Configuració
 • Marcos41247 3.050 1 638 👍 1.841
  Genial!  Llavors, pel que he entès, aquestes universitats són castellanoparlants perquè formaven part de les terres castellanes?
  Bé, ja va sent hora que contraataquem: si als valencians els van endosar terres castellanes per atacar el valencià, ells han d'intentar recuperar la seva llengua als territoris històrics i fer que arribi a on mai hi va arribar.

  Endavant i a tota vela, valencians! 
 • onofre 7.764 11 275 👍 889
  Déu n'hi do! Quin rigor més de fireta. Parla del valencià, de la llengua valenciana vull entendre, i tot seguit no hi diu valencianoparlant. En fi, quant de mal han fet els ecspanyols
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Fòrums

 • 9.089.444 missatges
 • 214.050 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums